Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Да се заловим за трицепса

Продължение на статията "Блъскане за бицепс и трицепс"

За трицепс 3 упражнения са повече от достатъчни, ако са изпълнени правилно. Всеизвестният пулоувър с тесен хват или трицепсови кофички са отлично начало. Кофичките можете да правите на успоредка или с тежест на кръста (ако сте много силен), или със собственото си тегло. Друг отличен вариант - на пейка (където са ръцете ви) и на друга пейка, където са краката ви. Движението е просто - отпускате се надолу (между пейките), разчитайки само на трицепсите си косвено на предните и странични делтоиди. Старайте се вашите ръце да са колкото може една до друга, а лактите леко под ъгъл. Краката ви трябва да са 15 - 20 сантиметра по-високо от ръцете. Поддържайте ги (краката) стегнати, един до друг и изпънати. Вашият гръб трябва да се движи близо до пейката. Прилепете ръцете към тялото (доколкото е възможно). И пак се пускате надолу, а после се вдигате. Вашите трицепси - срещу цялата тежест на тялото ви. Горе изпънете, за да флексирате триглавите мишнични! Сега е моментът! Сега те трябва да горят и да растат! Сега! Ако правите кофичките на успоредка, дръжте главата си изправена, тялото - изпънато през цялото движение. Вашите лакти са успоредни, точно зад вас. И тук се спускате надолу, докато почувствате разтягането в раменете - не по-надолу. Запомнете! Това е трицепсово упражнение. 
Следва издигане нагоре, участва само трицепсът.
След като сте напълно загрели, направете един сет от 10 повторения, един от 8 и един от 6. Правите упражнението, което сте си избрали, но знайте - всяка една от 3-те серии трябва да бъде изпълнявана до моментен мускулен фалит. Не забравяйте и пиковата контракция на върха на всяко движение.
След това отивате при скрипцова система с макара над главата ви. Слагате къс лост (за трицепс). Заставате на крачка, крачка и нещо от системата. Направете две серии от частичните повторения (както бе описано по-горе) - просто раздробявате движението на 4 части. Държите раменете разтворени, а лактите до тялото си. Не позволявайте на лактите си да се плъзгат назад. Движението надолу трябва да е полуокръжност, а не права линия. В най-горната точка лостът трябва да бъде на няколко инча от средната част на гърдите ви или малко по-нагоре. Започнете! До нивото, на което се набирате. Когато разгъвате надолу, косвено участват и вашите рамене, но главно вие работите върху екстензорните качества на трицепса. Започвате със серия от 14 повторения. След почивка от около 90 секунди направете серия от частични повторения (9, както е описано).
За следващото упражнение можете да използвате същата скрипцова система, но този път с дръжка само за едната ръка. Така ще ударите латералната   глава.
Заставате с гръб към скрипеца на такова разстояние, при което ръцете ви в най-горната точка на движението са максимално разтегнати. Дланите и китките гледат една срещу друга. И така, в началото на движението, нека ръцете ви започват да разгъват от долната част на врата ви. Лактите са стабилни и неподвижни. Серия от девет частични повторения, последвана от серия от 14 нормални повторения, ще довърши трицепс-брахий. Така ще положите основата за работа с магическите частични повторения.

УДРЯЙТЕ СЛАБИТЕ МУСКУЛНИ ГРУПИ
Ако тренирате 4 дни седмично например, разпределяйте тялото си така:

ПОНЕДЕЛНИК И ЧЕТВЪРТЪК

Горната част на тялото (от кръста нагоре)

ВТОРНИК И ПЕТЪК
Долната част на тялото (краката)

Съветвам ви да използвате частичните повторения при две от най-бавно растящите ви мускулни групи във всеки един ден. Например вие искате да използвате частичните повторения при бицепса и трицепса в дните, когато работите горната част на тялото, и при прасеца и двуглавите мускули на бедрата в дните, в които тренирате краката.
Ако искате, дори можете да използвате частичните повторения само за две мускулни групи първия месец. Тренирайте останалите мускулни групи по обичайния начин. Когато изоставащите групи започват да наваксват, се върнете на обичайния начин на трениране и при тях. Сега включете частичните повторения при други мускулни групи. По този начин вие ще можете да контролирате вашата симетрия.
Тъй като се изпълняват бавно и с максимална концентрация, частичните повторения спомагат максимално да се намали рискът от контузия. Бавното изпълнение, комбинирано с максималната флексия на мускула, когато той завършва едно частично или едно пълно повторение, спомага за развиването на връзката мускул - съзнание - още един ключ към растежа. Просто се концентрирайте върху всяко едно повторение и не ги изпълнявайте машинално.
Вие наистина трябва да дадете необходимото. Това е тренировъчна система, заредена с много шок. Тя ще ви помогне да направите изоставащите ви мускулни групи ударни. Нито една друга система не може да ви донесе такъв интензитет и такова натоварване. Запомнете, Рим не е бил построен за един ден. Изграждането на шампионска физика, освен усилие, изисква и време.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.10904407501221 Seconds