Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Snail Soap
Snail Soap
1.80 BGL
Купи

Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи

Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
1.50 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Неопренов суичър Explode
Неопренов суичър Explode
39.00 BGL
12.00 BGL
Спестявате: 27.00 BGL
Купи
Explode Liquid L-carnitine 50ml
Explode Liquid L-carnitine 50ml
3.00 BGL
Купи
Да си изясним всичко
От Мартика Хенер

Яж овесена каша! Тренирай аеробно! Елиминирай яйчните жълтъци! Работи на степера! Не преяждай!

Не, почакай. Овесената каша не е чак толкова хубава. Тренирането с тежести също е добро. Забрави какво казахме за яйчните жълтъци, вместо това потърсете мазнините другаде. И накрая похапването няма да ви убие. И т. н., и т. н. В повечето случаи обаче проблемът с днешните здравни и фитнес въпроси е в това, как медиите поднасят информацията. Понякога не само че не е правилна, но е направо объркваща.
Вземете, за пример изявлението на Центъра за контрол над болестите и американския Колеж за спортна медицина. Тези две организации се съгласиха и заявиха, че 30 минути работа на двора (в градината) са достатъчни да ви държат във форма. Те просто се опитаха да поставят подвижността в основата на доброто здраве. Като правите тези неща (работите в градината, изкачвате стълби), вие можете да се насладите само на част от активността на нормално подвижен човек.
Това е то. Ще се подобри кръвообращението ви, ще заякнат мускулите ви, ще горите калории от мастните депа.
Като поддържате обаче идеята за работа (тренировка на мускулите), вие търсите ключа към здравето. Изявлението на посочените организации само ни напомня, че движението е добро нещо - нищо повече.
На другия ден милиони хора включват телевизора, отварят вестника и виждат, че Центърът за контрол над болестите и Колежът за спортна медицина казват: „Нямате нужда от фитнес център и тренировки по културизъм, за да сте по-здрави." И вълната тръгва. Медиите също „помагат" и ето „извода". Всички физически дейности са еквивалентни. Те, разбира се, не са. Нивото на стрес, предизвикано от леката работа, не е достатъчно да внесе промени в системите и оттам да се подобри фитнесът   ви.
Хей, майка ми може да работи в градината с часове, а когато я пусна на бягаща пътека, за кратко време се запъхтява. Какво ниво на фитнес е това?
Физическата работа и адаптацията от работата в градината или изкачването на стъпала (въпреки че е добре) се различават много от тези, които ще изпитате, като натоварите кардиоваскуларната и мускулната система до точка, където ще достигнете вашето оптимално ниво на фитнес. Тази истина беше поставена назад от понятия като „здравни придобивки" и „да станем здрави". Вижте, че всичко си има степени. Вижте, точно като тези, които тренират на степери и велоергометъра. За 45 минути вие можете да станете по-здрави и като изпълнявате задачи (невинаги считани за физически упражнения) като копаенето в градината, но тук има едно уточнение - вие не можете да сте здрави и във форма като тези, които тренират с много по-голям  интензитет.
Тренирайте бодро, движете се колкото е възможно повече през деня. Това е основата.
Трудно е да се оправим сред всичката „сдъфкана" от медиите информация - особено ако изниква нова всеки ден. Статията е предназначена да ви помогне да се ориентирате в размесените съобщения в днешния фитнес свят. Не се нуждаете от друго.
Приятно   трениране!

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21167707443237 Seconds