Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи

Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи

Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
Body Fibro Fuel
Body Fibro Fuel
29.00 BGL
Купи
Reload
Reload
45.00 BGL
Купи
Движи се

Много хора се оплакват от заседналия си начин на живот, като че ли той е даденост. Ако човек иска да увеличи движението си, винаги може да намери повод. Трябва обаче желание.
Един от най-важните поводи може да се изрази с две думи - за удоволствие. Просто решавате и тръгвате. Къде ще отидете ли? Във фитнес зала, в парка, на разходка из непознат за вас квартал. Можете да се запишете в група по аеробика, пилатес или друг групов спорт. Не тръгвайте с предубеждение, а с нагласата, че вършите нещо полезно за себе си, че ще ви е интересно. Позитивната ви нагласа е пътят към удоволствието от движението. Само след 15-20 минути по-активно движение ще се почувствате отлично. Известно е, че при физическо натоварване се отделят ендорфини - "хормони на радостта". Даже лошите мисли ще ви напуснат в такъв момент.

Друг съществен повод може да бъде целта ви да намалите теглото си с някой килограм. Не мислете, че след едночасова разходка ще сте с 3 килограма надолу, но пък си помислете какво ще се получи, ако ежедневно ходите със средна интензивност по 60 минути. Добре известен е фактът, че човек може да се храни, с каквото си иска и ако изразходва приетите калории, няма да натрупа килограми. А ако съчетаете една добре обмислена диета с физическо натоварване, няма начин да не започнете да сваляте неусетно килограми. Няма да говорим, че скоро ще се радвате на една по-изваяна мускулатура.


Можете да активизирате движението си, за да се освободите от натрупана енергия. Със сигурност някой ще си каже: "Аз се чувствам постоянно уморен, каква натрупана енергия!" Това обаче не е точно така. Мазнините в организма ни акумулират в себе си значително количество енергия. Със сигурност ще ви стигне да направите една разходка. И което е по-интересно – умората ви ще изчезне, защото най-вероятно тя се дължи на стрес, а от него можем да се освободим най-добре с физическо натоварване. Не става дума да нацепите 5 кубика дърва и да ги пренесете в мазата. Не че това ще бъде лоша тренировка!
Ако увеличите физическата си активност, скоро ще се убедите, че личното ви самочувствие ще се повиши. Вие ще се чувствате един деен, жизнен човек. Като резултат ще се повиши и интересът ви към живота, към секса, ако щете и към самия себе си. Можете да опитате някои експерименти – нов подход към облеклото, нова козметика, цвят на косата и т. н. Поначало човекът обича експериментите, но когато сме все уморени и в лошо настроение, не ни е до тях. И правим голямата грешка - пред телевизора на диванчето. Само че това не е изход!
Умерените физически натоварвания подобряват имунитета. Това не е ли сериозна причина? Разбира се, ако прекалите с тежки тренировки, може да се постигне обратния ефект, но не към такива ви призоваваме.
Науката отдавна е доказала, че не възрастта прави хората немощни, а заседналият начин на живот. Значи можем да се противопоставим на стареенето чрез движение. И това ако не е сериозна причина да станете от диванчето!
Има много теории за въздействието на тренировките: едни учени твърдят, че трябва да са минимум 30 минути, други – три пъти по 10 минути ежедневно; едни препоръчват високо интензивни, други – продължителни с ниска интензивност. Нека учените спорят, а вие се движете по-често. Нашият призив не е "Тренирайте!", а "Движете се!", но свикнали веднъж да сте подвижни, може би ще се замислите и за редовни тренировки.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17237210273743 Seconds