Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Димитър Димитров и Христомир Христов - пресконференция

На 13.11.09 от 10.00ч в Пресклуб „България” на Националния стадион „Васил Левски” се състоя пресконференция, организирана от Българската Федерация по Културизъм и Фитнес и Пресклуб „България”.
На пресконференцията присъстваха двамата български състезатели, станали шампиони по културизъм на Световното Първенство в Катарската столица Доха, Димитър Димитров и Христомир Христов.
Христомир Христов – световен шампион по културизъм в категория до 80 кг и Димитър Димитров – световен шампион по културизъм в категория над 100кг бяха номинирани за спортисти на месец ноември от Пресклуб «България».

Двамата състезатели споделиха отличните си впечатления от Световното първенство по културизъм, провело се в рамките на три дена между 02-04 ноември тази година в Катарската столица Доха. «Не можахме да видим предварително съперниците си на кантара, както става обикновено.», отбелязаха двамата Световни медалисти. «Предварително се бяхме подготвили психически за първи места! Ако не повярваш в себе си, няма как да стане!», сподели Христомир.  
На тазгодишното Световно първенство участие взеха 80 държави. Христомир Христов се конкурира с още 16 състезатели в категорията до 80 кг и добрата му подготовка не остана незабелязана от съдиите.


Съперниците на Димитър Димитров в тежката категория над 100кг бяха 16 на брой. Сред тях и основния опонент на българския състезател – 8-кратният Световен шампион от Египет. Той  обаче се задоволи със среброто, изместен без колебания от Димитър. «Най-сериозните ми конкуренти – отборът на Русия – не участваха. Въпреки, че вече веднъж ги победих на Европейското!», каза с усмивка Димитър Димитров на пресконференцията.
На Световното първенство участие взе още един български състезател – Иван Илиев – новата надежда на културизма в България.

Христомир Христов и Димитър Димитров излетяха за Москва веднага след пресконференцията, за да участват в международен турнир по културизъм за мъже „Империя Юнивърс”. Турнирът се провежда за втора година в руската столица с награден фонд 60 000 долара и достъп за участие в него имат само спортисти, получили специална покана от организаторите. Нашите състезатели са  получили поканите си още преди Световното в Доха.

Христомир Христов

Димитър Димитров

Културизъм

бодибилдинг

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13916206359863 Seconds