Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи

Gold Matrix Gainer 5 кг
Gold Matrix Gainer 5 кг
154.00 BGL
Купи

Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи
Snail gel + Q10
Snail gel + Q10
24.00 BGL
Купи
Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи
Динозавърски крака
От Джим Куин и Бил Смит
Те могат да изкарат от строя всяка спортна зала в Калифорния, стига да решат да тренират краката си в нея. Когато започнат да използват лег-пресата, натрупват върху й всеки 20-килограмов диск, до който се доберат, а когато започнат да я избутват, ревът им събаря мазилката от стената и ни връща назад в епохата на динозаврите.
Бил Смит, рус здравеняк, участващ в телевизионното шоу „Американските Гладиатори" не знае граници, що се отнася до тренировката му за крака. Именно за това той се е събрал и с големия Джим Куин, завърнал се в IFBB от WBF. На въпросът: .Как е станал толкова голям?" Джим отговаря - „С пилета и ориз".
- Ние заприличваме на праисторически динозаври щом влезем в залата - казва Смит. - Нашата базова философия е, че всички напомпващи упражнения са глупост и те не изграждат мускула. Това правят само големите тежести, ето защо ние ги използваме! Това е просто.
- Дори повече от просто - добавя Джим Куин. - И най-важното е, че действа - продължава Смит. - Ние тренираме, като имаме леки и тежки дни. През тежките дни повторенията ни са от 6 до 15 най-много, с такава тежест, с каквато можем да работим докрай.
Каква е тя в действителност? Трудно е да се повярва, ако не се види 454 килограма на лег-пресата, за 50 повторения в леките дни и повече от 900 килограма, за 6 повторения. Дилетантите в културизма веднага биха опонирали, че човек не може да избута такава тежест. Да но това не се отнася за Бил Смит, за когото местата за закачане на дисковете по лег-пресата не достигат и той поставя върху нея един олимпийски лост с шестнадесет диска на него.
Ако не може да намери подходящ лост, предлага на Джим да скочи върху машината, с което към тежестта се добавят цели 120 килограма. В този момент Смит забелязва: „Няма много зали, които могат да ни осигурят необходимите дискове.”
Ние тренираме здраво - добавя Куин. Харесваме момчета, като Майк Матаразо, Дориан Йетс и Ахим Албрехт.  Те знаят какво значи здрава и сериозна тренировка. Много от хората мислят, че ние сме някакъв специален мускулест генетичен тип, когато стане въпрос за развиване на мускулатурата. Това не е така. В колежа тежах само 85 килограма  и  посредством силови тренировки съм покачил 31-32 килограма.
ТРЕНИРОВКАТА
Вече разбрахме, че те вдигат огромни тежести, които според някои хора могат да бъдат повдигнати само от хидравличен механизъм. Каква е тяхната тренировка?
Куин споделя:
-  Ние се придържаме само към базовите упражнения   като:   хакен клек, лег-пресите и бедрените разгъвания.
-  Защо не клякате?
-  Ние използваме това    упражнение, като клякахме с 270 кг за едно повторение и следователно получихме чудесни резултати от него. Но за момента сме изчерпали всичко.Смит добавя:
-  С лег-пресите натоварвам точно избраните мускули, без да включвам нежелани мускулни групи като кръста, седалището, прасците и др., участващи при клякането. Така целия стрес пада върху четириглавите бедрени мускули и никъде другаде.  Ние също обичаме промяната и новостите в тренировките си. Стягаме се и започваме   интервална   тренировка, в която почивките между сериите са 15-30 секунди и тя е много изморителна. Джим ще се подготвя за турнира „Арнолд Класик" и ще започнем  да  се  готвим, повторенията от 6 на 8, от 8 на 12, от 12 на 20.
РАЗНОГЛАСИЕ
Докато Бил Смит говореше за увеличаване на темпото на тренировката, Джим поклащаше недоволно глава. Затова го попитах от какво недоволства:
-  Бил винаги бърза, а аз искам да си  взема моето време за почивка. Не съм убеден в ползата от бързата тренировка. Ние си допадаме за тренировъчни партньори. Единственият   ни   конфликт идва, когато единия от нас се готви за състезание,  а другия не. Били харесва промяната, аз обичам базовите упражнения и достатъчно почивка. Нашата тренировъчна философия е такава, че щом влезнем в залата първите четири серии са в базово упражнение, след това още едно базово упражнение и накрая едно изолиращо. По този начин е изградена и тренировката ни за крака - две базови и накрая изолиращо упражнение. Тренирам тежко през цялата година. Сега Били предложи да тренираме в леки и тежки дни и аз възприех тази тренировка.  Трябва да ви кажа, че тя работи.
Били се включи в разговора и добави:
Тежко за нас са три до пет повторения. Леко е минимум 10 повторе-
ния. Интервалът на редуване в момента ни е на четири дни
.

СПЛИТ ПРОГРАМА
Тези два мастодонта натоварват гърдите и бицепса в първия тренировъчен ден; краката през втория; раменете и трицепса през третия; гърба през четвъртия; и почиват през петия. Целият този цикъл първоначално се изпълнява с големи тежести (програма тежко), в следващите четири дни се изпълнява с леки тежести и по-голям брой повторения (програма леко).
- Натоварваме краката през втория ден - спомена Джим. - Ако се чувстваме уморени отлагаме сутрешната тренировка за след обяд, дори късно след обяд. Единственото време, когато изоставяме тези тренировка е шест седмици преди започване на програмата три дни тренировка, един ден почивка или два дни тренировка, един почивка.
Бил Смит завърши.
- Големите тежести и базовите упражнения са начина за достигане на масивни мускули. Вярно е че обичам промяната, но това не се отнася за тренировъчните ми партньори. Никой не може да ви бъде по-добър помагач за тежките серии от здравия Джим Куин!

ТРЕНИРОВКАТА
 упражнения  серии повторения  тежест
 лег-преси под наклон от 45°   7 10-12 тежко! 14-20 диска и партньора отгоре!
 хакен клек  6 10-12 4-5 диска от всяка страна
 бедрени разгъвания   5 10-12 
            
                              
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11232781410217 Seconds