Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Диня срещу мускулни болки

Ако тренирате в залата и усещате понякога болки в мускулите, яжте дини. Може и да ви прозвучи странно такава препоръка, но испанските учени са стигнали до извода, че сърцевината на добре узрялата диня има свойството да облекчава мускулните болки след интензивни физически натоварвания. Те са открили в динята аминокиселината L-цитрулин, която ускорява отделянето на млечна киселина от мускулите, а именно тя е причина за мускулните болки. Този ефект се дължи на възможността на Л-цитрулина да синтезира азотен оксид и да увеличава транспортирането на глюкозата в мускулите.

Лекарите препоръчват ежедневно да се консумира диня по много причини дори да не провеждате интензивни тренировки. Динята помага за понижаване на високото кръвно налягане, за извеждане на задържаната от организма вода, а не на последно място е вкусна и нискокалорична, макар че това зависи както от сорта, така и от степента на узрялост.
Ако решите да си купите в августовските горещини диня и да пробвате дали наистина така наречената мускулна треска ще изчезне, не забравяйте, че не бива да търгувате къде да е. Специалистите по хранене настояват да не се купуват дини, които са разположени направо на земята. Плодовете трябва да са поне на 20 см височина, за да не стават уязвими за различни микроби и вредители. Не купувайте нарязани, пукнати или натъртени дини. Преди да консумирате динята, трябва да измиете кората с четка, а след това да я подсушите със суха кърпа. Подценяването на тези правила може да ви създаде доста неприятности, ако в меката част попаднат опасни бактерии.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17717409133911 Seconds