Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Езда - коя е по-лесна

Повечето специалисти смятат, че уестърн-ездата е по-лесна от английската. Основно преимущество е по-голямото седло, което осигурява по-сигурен седеж за начинаещия ездач. Всеки начинаещ, седи много несигур но в английско седло, но въпреки това може успешно да проведе езда тип разходка чувствайки се сигурен в уестърн-седлото!
При английския тип езда ездачът трябва да се научи да облекчава на тръс - енергичен ход, при който конят отскача от единия диагонален чифт крака на другия диагонал, с момент на увисване между тях.

При уестърн-ездата, конете се придвижват на в по-бавен тръс, наречен джог, който не отмества толкова много ездача. В допълнение, по-широката седлова част и повдигнатите преден и заден лък на уестърн-седлото, дават дори и на най-начинаещите ездачи, много повече устойчивост.
Английският тип езда, дори за начинаещия, включва координирането на множество фактори - като крака, поводи и равновесие, за да се поддържа контрол над коня. Това може да бъде трудно, докато не стане втора природа за ездача. В уестърн–ездата, дори и най-неопитните ездачи могат да се наслаждават един следобед върху гърба на коня, в относителна сигурност.

Виж още: Езда - ползи

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15458703041077 Seconds