Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи

Explode Amino Liquid 50ml
Explode Amino Liquid 50ml
3.00 BGL
Купи

Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

L-carnitine Gel
L-carnitine Gel
12.00 BGL
Купи
Y3K Food
Y3K Food
39.00 BGL
Купи
3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи
Езда - ползи

Конят е уникален „жив тренажор”, благодарение на който можете да приведете в тонус всички мускули на вашето тяло. А за положителния психотерапевтичен ефект, който животното оказва върху психоемоционалното състояние на човека, вече са изписани множество трудове. Още Хипократ е забелязал, че травмираните в битките войни оздравявали по-бързо, когато продължавали да яздят върху кон. Днес вече е доказано, че наистина съприкосновението с животното помага за оздравяването на човека.

 

Хипотерапията е най-точно казано „лечение с коне”. Прилага се предимно при хора с проблеми в мускулно-скелетната система, както и при пациенти с ментални разстройства. Този вид лечение се провежда от специалист, наречени хипотерапевти, но един добър инструктор по конна езда също може да бъде полезен със своите знания.
Не е нужно обаче да имате здравословни проблеми, за да пояздите час-два. Ездата е полезна и за здравия човек. Особеностите в движението на коня обезпечават голямата полза този вид спорт.
Конят предава за 1 минута на своя ездач от 90 до 110 двигателни импулса в различни направления. Когато седи върху коня ездачът усеща триизмерни колебания: нагоре-надолу, напред-назад, вдясно-вляво. Той се стреми инстинктивно да запази равновесие и така активира за работа своите мускули, включително и такива, които са поразени от травми или заболявания.
Температурата на конското тяло е с 1-1,5 градуса по-висока от тази на човека и ако яздите без седло (не правете това без разрешение от инструктор) всъщност получавате един затоплящ и релаксиращ масаж.
Сещате се естествено, че се язди на чист въздух, което допълнително усилва кръвообращението и подобрява работата на всички органи.
Какво ви дава още ездата: подобряване на стойката на тялото, възможност за контрол на мускулното напрежение, укрепване на отпуснатата мускулатура, възможност за разхлабване на стегнатите и схванатите мускули, възможност за предотвратяване на контрактури (ограничение в подвижността на става), възстановяване на характерните реакции на тялото след заболявания.
Не на последно място – за един час езда се изгарят 200-600 калории.
А ако сте човек, който обича конете, имате и едно приятно изживяване край тези толкова умни животни.

База за конна езда в полите на Витоша

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19767785072327 Seconds