Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи

Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи

Неопренов суичър Explode
Неопренов суичър Explode
39.00 BGL
12.00 BGL
Спестявате: 27.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Неопренов суичър Explode
Неопренов суичър Explode
39.00 BGL
12.00 BGL
Спестявате: 27.00 BGL
Купи
Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи
Къси панталони Explode
Къси панталони Explode
32.00 BGL
Купи
Загряване и отпускане
 

На загряването в спорта (фитнеса) обикновено се приписват четири съществени влияния:

Подобряване на общата готовност на организма за понасяне на натоварвания (напр. повишаване на сърдечната дейност и дишането, което е свързано със стимулиращото въздействие върху циркулацията на кръвта и подобрено насищане с кислород на работната мускулатура, както и повишаване на температурата на мускула).
Подобряване на готовността за координирано изпълнение (напр. проиграване на техниките при движенията в съответната дисциплина).
Оптимизиране на психическата готовност за постигане на високи резултати (напр.повишаване на вниманието и мотивацията за тренировка).
 Защита от наранявания.

И при силовата тренировка загряването е важна част от всяка тренировъчна единица от гледна точка на предотвратяване на наранявания, подобрена поносимост към натоварвания, повишаване на постиженията и психологическата нагласа. Свързващите тъкани и мускулите трябва да са оптимално подготвени за интензивни натоварвания още при загряването. Например то повишава производството на ставен секрет в натоварените стави, който се поема от ставния хрущял и той увеличава размера си. По този начин натисковите натоварвания се разпределят върху по-голяма площ, което води до по-добро понасяне на пиковете в натоварванията в областта на ставите.


Съобразената с натоварването фаза на отпускане подпомага преминаването на органите и функционалните системи към състоянието на покой и скъсява фазата на възстановяване. Интензивната силова тренировка например води до значително производство на млечна киселина, като стойностите по правило достигат 10-20 mmol/l. Лекото натоварване за издръжливост, като мероприятие за активно отпочиване в рамките на фазата на отпускането, отчетливо ускорява разграждането на млечната киселина, като времето за целия процес може да се намали на една трета.
При  силовата тренировка фазата на загряването би трябвало да се състои от три части: леко натоварване за издръжливост, програма за разтягане на мускулната група, която ще се тренира, и специални загряващи серии. Фазата на отпускането също трябва да съдържа дозирана аеробна дейност, както и разтягане.

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14468598365784 Seconds