Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Запазете младостта на лицето

Много жени се грижат за своята фигура: хранят се правилно, провеждат различни тренировки по фитнес, йога, пилатес, подбират внимателно дрехите си, за да изглеждат стройни и млади. С напредването на годините обаче неизбежно се появяват и бръчките. Те няма как да бъдат избегнати въобще,  но има начини процесите на стареене да бъдат забавени, което означава и бръчките да се появят по-късно. Всяка жена би трябвало да не подценява този проблем, за да не се окаже с фигура на момиче, а със състарено лице.
Сънят е едно от най-важните неща за предотвратяване на преждевременното стареене. При недоспиване се нарушават процесите, осигуряващи производството на колаген, който е отговорен за еластичността на кожата. Достатъчното количество сън е индивидуално за всеки човек, но специалистите препоръчват поне осем часа. Световно известната актриса София Лорен е на мнение, че младостта може да се запази по-дълго само при условие, че ежедневният сън е 9 часа.

Друг важен фактор е начинът, по който човек спи. Смята се, че спането по гръб предпазва от образуване на бръчки по лицето, тъй като така се избягва съприкосновението с възглавницата, водещо от своя страна до формирането на малки бръчки и известна асиметрия на лицето. Материята на калъфките също е важна – за предпочитане са копринени калъфки, които са по-меки, а и към коприната много рядко се проявява алергия.


Храненето е от изключителна важност за запазване младостта на кожата и това е достатъчно известен факт. И все пак да напомним: в менюто редовно трябва да се включват риба и други морски продукти, богати на Омега 3. Храни, богати на витамините А и С, трябва да присъстват ежедневно в храненето, тъй като витамин А активизира фибропластите, участващи в образуването на колагена, а витамин С е мощен антиоксидант. За жените е особено важно да консумират редовно соя и соеви продукти. В соята се намира веществото генистеин, който блокира ферментите, разрушаващи еластина и колагена.  От друга страна това вещество подпомага производството на нови белтъчни съединения.
Причина за бръчките е и пренебрегването на състоянието на въздуха в затворените помещения: прекалено сухият и замърсен въздух, димът от цигарите, някои изпарения от химикали провокират различни мимики, които могат да станат причина поява на повече бръчки, особено около очите, където кожата е най-уязвима.
Използваните козметични средства също биха могли да действат негативно. Например, много жени смятат, че след тренировка във фитнес залата трябва обезателно да използват скраб за почистване на лицето, но това може да се окаже твърде вредно за кожата им, ако козметичното средство не е подбрано правилно. При често прилагане на силно действащ скраб не е изключено да се стигне до нарушаване на защитната бариера на кожата и тя да стане лесно уязвима за температурните промени, вятъра, свободните радикали.  Използването на подхранващи и овлажняващи кремове  е залог за младостта на кожата, но те трябва да бъдат подбирани след консултация с професионалист: за състава им, за начина на прилагане според климатичните условия. Не случайно все повече се увеличава купуването на така наречената аптечна козметика, която е по-прецизирана по отношение на съставките и приложението си според вида кожа. С особена сила това важи за слънце защитните кремове, както и тези против бръчки.
И колкото и банално да звучи, ще кажем пак: пийте достатъчно вода.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.2189040184021 Seconds