Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Зареди веднага
В края на тренировката в мускулните ви клетки започват да се случват множество събития. Химикалите реагират с химикали и микроскопичната структура на мускула започва да се изменя - към по-добро или по-лошо. В този момент главната грижа на мускулите ви са два процеса, известни като протеинов синтез и протеиново разграждане. Казано накратко, протеиновият синтез значи изграждане на нови мускули; протеиновото разграждане пък е равно на мускулно свиване. След последното повторение тези две противоположности веднага влизат в битка за мускулен размер.
Ако доставите на мускулите си правилните съставки, печелите; ако пък не им дадете необходимото, започва да надделява разграждането на протеина , което накрая стига и до така трудно качените мускули. За да избегнете това, ето още три оръжия, които да използвате веднага след тренировка:
Екдистерон. Този растителен стерол стимулира протеинния синтез в мускулите и му придава по-голяма скорост. Трябва ви доза от поне 0,5 мг за кг тегло дневно или около 30-60 мг, взети на 2-3 равно разделени приема заедно с протеинно хранене. В тренировъчни дни едната от дозите се взема веднага след тренировка.
 

Леуцин. Тази аминокиселина с разклонена верига е не само решаваща за мускулен растеж, но се смята, че тя е ключът, който отключва и ускорява протеинния ситнез. Тъй като мускулите използват леуцина и като енергиен източник по време на упражненията, необходим ви е прием на 5 г сутрин, преди и веднага след тренировка, както и преди лягане.
Суроватъчен протеинен изолат. След тренировка ви трябва бърз източник на висококачествен протеин , с който да си набавите аминокиселини с разклонена верига, както и други аминокиселини, необходими за синтеза на протеина, който екдистеронът и аминокиселините с разклонена верига са инициирали. Такъв е суроватъчният изолат, а още по-добре е да го вземете с малко суроватъчен хидролизат - 0,44 г за кг тегло или около 40 г за 90-килограмов билдер.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.18507099151611 Seconds