Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Защо не се очертава коремната преса

Ако новата 2014 година ви е вдъхновила и сте решили да започнете тренировки във фитнес залата, сигурно ще искате през лятото да покажете една великолепна коремна преса. Кой знае защо мъжете силно мечтаят за големи бицепси, за добре оформени гърди и естествено за впечатляваща коремна мускулатура. Като че ли гърбът, бедрата, прасците нямат значение.
Но това е друг въпрос, да се върнем на коремната преса. Хора с по-дълъг стаж със сигурност са наясно, че никак не е лесно да се оформи коремна преса с добър релеф, но за начинаещите нещата стоят по-различно. Ще ви подскажем осем причини, които могат да ви попречат през лятото да се видите в огледалото с мечтаната коремна преса, а вие действайте.

Причина №1
Просто не ви достигат мускули. Колкото по-големи са вашите мускули, толкова те ще се виждат по-добре и през по-голям процент мазнини.

Причина №2
Вие генетично сте предразположени към натрупване на повече мазнини по корема. Дори да имате добър релеф на ръцете и краката, пресата ви може да не се очертава добре. Това може да се поправи с течение на времето с повече тренировки и диета. Вие просто не бива да бързате и да нервничите.

 

l-carnitine gel

 

 

Причина №3
Пиете малко вода. И щом е недостатъчно, организмът я задържа. Пробвайте следното: намалете солта до минимум и пийте 10 чаши вода на ден. Вижте какво се е получило след 2-3  дни. Ако това е била причината, резултатът ще е очевиден.

Причина №4
Недостатъчно спите. Недостигът на сън води до повишаване на кортизола, а това от своя страна води до натрупване на мазнини. Ако пък се съчетае с генетична предразположеност да трупате точно на корема, виждането на пресата се отлага за по-дълго време.

Причина №5
Не приемате достатъчно въглехидрати. Наистина с нисковъглехидратна диета чистите мазнини, но ако много време сте на нея, вашият метаболизъм може да се забави. Правете веднъж седмично въглехидратно зареждане.

Причина №6
Прекалено се занимавате с коремната преса. Ако постоянно правите упражнения за корем няма да ускорите процеса, защото коремните мускули са значително малки и горят малко калории. Обърнете внимание на по-сериозни упражнения, например клекове.

Причина №7
Контролът ви над коремните мускули е слаб. Вие напрягате своите мускули само по време на тренировка, а трябва да изградите навик да държите стегната коремната си мускулатура постоянно.

 

Причина №8
Избягвайте стреса, тъй като високото ниво  на стрес съдейства за освобождаване на кортизол, а как действа това, посочихме в Причина №4.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.24091982841492 Seconds