Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи

Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

L-carnitine Gel
L-carnitine Gel
12.00 BGL
Купи
Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи
Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи
Защо не усещаме собствените си миризми?
Кой ли не го е забелязал? Понякога много деликатни хора, чистофайници и съобразяващи се с другите, не усещат, че са изсипали отгоре си одеколон три пъти повече от необходимото. През месеците без буква „р” в названието те задушават околните само с повдигане на ръка, под която лъсва мокър кръг от пот с големината ма чиния. Въпреки това те са първите, които с наслада ще доловят аромата на виолетките в пъстър пролетен букет.
Не се смейте: това се случва с всекиго от нас! Точно така е: забелязваме миризмите на другите, но сме почти безчувствени към собствените си миризми. А защо е така?
В сравнение с повечето животни, човешките същества не се радват на много развито обоняние. И най-вече обонятелният ни нерн този на носа, се уморява много бързо от миризмите. За да избегне претоварването с информация, нервната система може „да реши" да не обръща повече внимание на една или друга миризма, която постоянно се натрапва. В случая: миризмата на вашето тяло. Само ако тя не се промени изведнъж.
Известен ви е принципът на приспособяването. Той действа еднакво при всички сетива.
Ако например имате в хола си огромен стенен часовник с махало, вие в крайна сметка преставате да чувате тиктакането му. Това съвсем не значи, че сте оглушали. Просто мозъкът ви „пресича" звука, ако можем така да се изразим, за да не претрупва вниманието ви с едно и също монотонно почукване. Но ако часовникът спре да работи, вие ще забележите това веднага.
С миризмите е абсолютно същото. Ако всеки ден миришете една и съща миризма, в крайна сметка ще престанете да я усещате, независимо дали тя е на рози или на изгнила риба.
Всички имаме опит от фризьорските салони. С влизането вътре мирисът на шампоан и мокра коса ни задушава. После забравяме за него. Когато излизаме на улицата, изведнъж „откриваме", че тя мирише на изгорели газове.               

автор: www.dieti-otslabvane.com
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1550440788269 Seconds