Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

За жените е по-опасно работят седнали

В наши дни жените отдавна са разбрали, че трябва активно да спортуват с идеята да бъдат здрави и красиви. Оказва се обаче, че заниманията със спорт  не е могат да коригират някои щети върху здравето, нанесени от определени обстоятелства.
Учените от Центъра за биомедицински изследвания в Минесота твърдят, че ако една жена прекарва 8 часа в денонощието седнала, рискът от хронично бъбречно заболяване се повишава с 30%.
До този извод медиците са стигнали в резултат на данни от около 6000 човека от двата пола, като са проучвали по колко часа на ден те прекарват в седящо положение и по колко часа се движат.

  

При мъжете също има риск от хронично заболяване на бъбреците, ако се застояват много часове в седнало положение, но добрата новина за тях е, че рискът намалява значително при редовни занимания със спорт, тоест спортът работи като компенсаторен механизъм.
За съжаление при жените дори активната физическа дейност не може да компенсира щетите от работата в седнало положение. По тази причина лекарите препоръчват на жените да извършват някои дейности прави, като не стоят неподвижно на едно място дълго. Ако професионалните задължения налагат седнало положение, да се прави периодично така наречената „офисна гимнастика”, която не отменя редовните спортни занимания.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15113806724548 Seconds