Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Зеолит

Зеолит е кристалоподобен минерал, открит е през 1756 г. от Ф. Кронщед и е наречен така (кипящ камък -от гръцки) поради свойствата да увеличава обема си и да отделя вода при нагряване. Към това семейство принадлежът няколко основни вида минерала- клиноптилолит, морденит и др.
За лечебни цели интерес представлява първия минерал - клиноптилолит. Неговата морфологична форма е кристална и заради това йоннообменните и абсорбционни свойства са силно изразени. Клиноптилолита в планините Родопи е най-чистото и най-богато находище на зеолит в света. 

  

Как да си обясним чудото Клиноптилолит ?!

Структурата на клиноптилолитовия зеолит наподобява пчелна пита или сито. Алуминиево-силикатната му матрица е с отрицателен заряд, това е причината отрицателните йони на минерала да се свързват добре с положително заредените йони на други вещества. При попадането на клиноптилолита в чужда среда, най-вече в течности, между зелолитните йони и тези на средата "домакин", започва активен йонообмен. Благодарение на това финно зеолитно "сито" и на неговата отрицателно заредена структура, попадайки в храносмилатения тракт, клиноптилолитовия зеолит успява да улови вредните за организма вещества, да се свърже с тях и да ги изведе от тялото

Продукт съдържащ клиноптилолит Rhodosorb-H

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.1245129108429 Seconds