Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb-FARER 100 gr.
Rhodosorb-FARER 100 gr.
3.60 BGL
Купи

Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи

Регенериращ гел Мукофикс
Регенериращ гел Мукофикс
12.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Потник Explode
Потник Explode
10.00 BGL
6.00 BGL
Спестявате: 4.00 BGL
Купи
Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
Young & Flexi
Young & Flexi
34.00 BGL
Купи
Известно ли ви е… (част 2)
Image 

1. Мексиканският кактус Нопал е едно от най-странните растения. Той има  благотворно влияние върху  целия организъм. Напоследък много се коментира способността му да оказва отслабващ и контролиращ ефект върху теглото на човека. Смятан е за революционно откритие в диетологията. Нопал Кактус има високо съдържание на фибри и тяхната гелообразна структура е причина за въздействието му като лечебно растение.

 Основната причина за напълняването е приемът на висококалорична концентрирана храна с богато съдържание на мазнини и прости захари. Ензимите, разграждащи тези вещества, обработват част от тях, но голяма част остават неразградени и вместо да се превърнат в клетъчна енергия, се натрупват във вид на мазнини в тялото. Кактусът Нопал предотвратява този процес..
Гелообразната структура на разтворимите фибри в Нопал Кактус им позволява да капсулират в организма мазнини и захари. По този начин те могат да изчакат своя ред да бъдат усвоени и превърнати в енергия, без да се натрупат като мазнини под кожата. От друга страна неразтворимите фибри на кактуса увеличават обема си след абсорбция на вода и  създават чувство за ситост. Ясно е, че при липса на апетит не се поглъща ново количество храна. Високото съдържание на неразтворими фибри стимулира  перисталтиката на червата и така се предотвратява констипация.

2. В човешкия организъм има около 25 мг магнезий.  Около 60% от него е в костите, 25% - в мускулите. Останалото е разпределено по равно в мозъка и другите ключови органи като сърцето, черния дроб и бъбреците. Дневната нужда за възрастни е 250 до 350 мг ,а за бременни жени- 300 до 360 мг. Алкохолиците обикновено страдат от недостиг на магнезий.
При недостатъчност на магнезий се получават крампи, тремор. При тежка физическа дейност, усилени тренировки е нужно да се увеличи приема му. Наричат го антистресов
минерал. Помага при депресия. Магнезиевите добавки не трябва да се вземат след храна, тъй като минералът неутрализира стомашната киселинност.
Намира се в смокините, бадемите, други ядки, тъмнозелени зеленчуци, банани, но най-много в несмляно жито и кълновете му.
 
3. Ако работите в градината /малко копане, събиране на сухи листа, подрязване на сухи клонки, поливане на растенията и други дейности/  40 минути, без да почивате, похапвате и попийвате, ще изгорите 200 калории.

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14048886299133 Seconds