Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Известно ли ви е… (част 2)
Image 

1. Мексиканският кактус Нопал е едно от най-странните растения. Той има  благотворно влияние върху  целия организъм. Напоследък много се коментира способността му да оказва отслабващ и контролиращ ефект върху теглото на човека. Смятан е за революционно откритие в диетологията. Нопал Кактус има високо съдържание на фибри и тяхната гелообразна структура е причина за въздействието му като лечебно растение.

 Основната причина за напълняването е приемът на висококалорична концентрирана храна с богато съдържание на мазнини и прости захари. Ензимите, разграждащи тези вещества, обработват част от тях, но голяма част остават неразградени и вместо да се превърнат в клетъчна енергия, се натрупват във вид на мазнини в тялото. Кактусът Нопал предотвратява този процес..
Гелообразната структура на разтворимите фибри в Нопал Кактус им позволява да капсулират в организма мазнини и захари. По този начин те могат да изчакат своя ред да бъдат усвоени и превърнати в енергия, без да се натрупат като мазнини под кожата. От друга страна неразтворимите фибри на кактуса увеличават обема си след абсорбция на вода и  създават чувство за ситост. Ясно е, че при липса на апетит не се поглъща ново количество храна. Високото съдържание на неразтворими фибри стимулира  перисталтиката на червата и така се предотвратява констипация.

2. В човешкия организъм има около 25 мг магнезий.  Около 60% от него е в костите, 25% - в мускулите. Останалото е разпределено по равно в мозъка и другите ключови органи като сърцето, черния дроб и бъбреците. Дневната нужда за възрастни е 250 до 350 мг ,а за бременни жени- 300 до 360 мг. Алкохолиците обикновено страдат от недостиг на магнезий.
При недостатъчност на магнезий се получават крампи, тремор. При тежка физическа дейност, усилени тренировки е нужно да се увеличи приема му. Наричат го антистресов
минерал. Помага при депресия. Магнезиевите добавки не трябва да се вземат след храна, тъй като минералът неутрализира стомашната киселинност.
Намира се в смокините, бадемите, други ядки, тъмнозелени зеленчуци, банани, но най-много в несмляно жито и кълновете му.
 
3. Ако работите в градината /малко копане, събиране на сухи листа, подрязване на сухи клонки, поливане на растенията и други дейности/  40 минути, без да почивате, похапвате и попийвате, ще изгорите 200 калории.

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.24542903900146 Seconds