Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb W 100 мл.
Rhodosorb W 100 мл.
12.60 BGL
Купи

Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
1.50 BGL
Купи

6 Pro
6 Pro
112.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи
Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
Explode L-Glutamine
Explode L-Glutamine
19.00 BGL
Купи
Изгаря ли кафето мазнини?
Един от най-разпространените митове твърди, че кафето служи за изгаряне на запасите от мазнини. Интересно е обаче да се знае, че кафето произвежда лош холестерол.
Счита се, че кафеинът потенциално действа като освежава ума.
Поради блокиращият ефект на кафеина върху аденозин рецепторите и последвалото го нарушаване на нормалното активиране на невроните, се нарушава сериозно обмяната на жизнено важните за мозъка биохимични вещества гама-аминобутирова /GABA/ киселина и ацетилхолина.  Трябва да подчертаем, че GABA ни помага да филтрираме информацията и да планираме стратегиите си, а ацетилхолинът засилва нашата памет и способността ни да учим.
Кафеинът може да ни доведе до удар.
Това, което не е ясно за всички е, че кафеинът е вазоконструктор, което означава, че действието му намалява притока на кръв в мозъка и същевременно повишава кръвното налягане! Това комбинирано действие се разглежда като предизвикващо удар!
Кофеинът намалява притока на кислород в мозъка.
Смята се също така, че кофеинът намалява притока на кислород в мозъка, поради стеснение на кръвоносните съдове. Хора, които страдат от главоболие, причинено от кофеина, трябва да знаят, че подлагат на стрес най-важните органи в организма си -  сърцето и мозъка. Моля, обърнете внимание – може да настъпи главоболие и при прекратяване на консумацията на кофеин поради разширяване на кръвоносните съдове.Кофеинът влияе върху кръвната захар като задръства стените на артериите!
Кофеинът стимулира надбъбречните жлези да отделят адреналин/норадреналин, което служат за ускоряване на обмяната на веществата. Когато надбъбречните жлези са стимулирани от кафето, хормонът кортизол изпраща сигнал към черния дроб да отделя натрупаните в него гликоза и мастни киселини в кръвния поток. Така мазнините задръстват нашите артерии. Свръх производството на захар в резултат на стимулирането на надбъбречната жлеза, предизвикано от прекомерното производство на инсулин води до постоянно високи нива на захарта! Това представлява цикличен процес, който може да има сериозен негативен физиологичен ефект!
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.23125314712524 Seconds