Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Изпотяване
Изпотяването е нормален физиологичен процес, ставащ в човешкото тяло. Една от неговите важни функциите е терморегулацията. В ситуация на физически усилия, физически или емоционален стрес, топло време, при употреба на алкохол, пикантни храни или медикаменти, кафе, сладки храни човек може да отдели голямо количество течност чрез потене. Потните жлези са два типа - екринните, които са разпространени по цялото тяло още при самото раждане на човека. Тези жлези са между 2 и 5 милиона. Благодарение на тях тялото се охлажда, когато това е необходимо за организма. Вторият вид потни жлези - апокринните, се развиват по време на пубертета. Те се намират главно в подмишничните ямки, в слабинната област, около гръдните зърна и по мигления ръб на клепачите. Отделящият се секрет от тези жлези е богат на липиди, отделя се в тубулите им, а не направо на повърхността на кожата.
Както вече казахме, потенето е един жизнено важен физиологичен процес, но за някои хора той се превръща в проблем поради увеличено потоотделяне  или неприятни миризми на потта.Това невинаги е свързано със заболяване, но е възможно и да е.
Медицината разграничава два вида хиперхидроза (обилно потене).
Първична хиперхидроза, която невинаги е провокирана от някакво заболяване или прием на лекарства. Тя се проявява на определени симетрични места – подмишничните ямки, дланите, стъпалата, лицето.Често е наследствена, като проявяването й започва през пубертета.
Вторична хиперхидроза, за която причини най-често са медикаменти и терапии, предприети по различни поводи. При жените ниските нива на естрогените в началото на менопаузата предизвикват горещи вълни и изпотяване, денем и нощем. При мъжете ниско ниво на тестостерон е честа причина за свръхпотене. Много заболявания също могат да са причина за вторична хиперхидроза.  
Изпотяване -продължение...
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13202595710754 Seconds