Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Изчисти излишните мазнини
МАЙК ФРАНСОА

Майк е започнал тренировките си като паурлифтер и неговите плътни мускули показват своите корени. Той спечели "Арнолд класик" - второто престижно състезание след "Мистър Олимпия" и се класира 7-ми на "Мистър Олимпия"96.

Много протеин и малко въглехидрати са най-доброто за сваляне на мазнините и поддържане на максимално орелефяване. Гликогенът от въглехидратите задържа вода и се получава едно подпухване на цялото тяло. Аз също открих, че тялото изгаря мазнините по-ефикасно, когато е на НВД.
Причината? Когато тялото няма гликоген, то започва да използва друг източник на енергия - която се явява мазнината. Една от най-големите грешки, които съм правил е претренирането и изтощаването на тялото си. То викаше за повече протеин, а аз не го слушах. Най-после увеличих приема на протеин в продължение на 2 седмици и тялото ми започна да се трансформира изгаряйки мазнината. Мускулите ми станаха потвърди, имах достатъчно сили за тренировки и се възстановявах по-бързо. Когато започват да релефят, много билдери погрешно намаляват драстично калориите, но за сметка на протеина. Първата седмица, те губят вода и изглеждат по-релефни, но това е временно, защото техните мускули започват да изгарят собствените си аминокиселини за енергия. Постигането на връх в кондицията не се случва за една нощ.
Моят опит ми показва, че най-добрия подход е да се прави всичко постепенно, за да може тялото да се нагоди към промените. Аз се нуждая най-малко от 12-13 седмици, за да постигна върха, който го виждате по снимките. Колкото по-бавно сваляте мазнините, толкова повече мускули ще задържите. Ако си над 12% мазнини ще ти трябват и повече седмици. Аз обичам да приемам много протеин - малко въглехидрати - единия ден, последван от ден с приемане на умерено количество протеин и въглехидрати. Тялото ми така не може да се адаптира и метаболизма се увеличава, изгарянето на мазнините - също.
Бъди търпелив! В първите 2-3 седмици ще започнеш да наблюдаваш някои малки промени в тялото си. През 4-5 седмици ще забележиш и някои почолеми ще изглеждаш по-релефен и твърд със по-фини линии на тялото. Аз също мисля, че не трябва да се постига такъв връх повече от 2 пъти годишно. Истината е, че  обичаме да си похапваме доста и да се лишаваме от това удоволствие повече от два пъти годишно е трудно, както психически така и физически.
Хубаво е да си близо до върховата форма 2 седмици преди състезанието, така ще свалиш последните килограми без много мъка. Не ви съветвам да стоите повече от 2 седмици във върхова форма - тялото ще започне да въстава. Много билдери правят голяма грешка, като си почиват след състезание - месец или няколко седмици. Тридесетдневния период след състезание е времето, през което съм натрупал най-много и най-качествена мускулна маса. За 12 седмици тялото е страдало от липса на мускулно-изграждащи калории. Когато започнеш да приемаш повече калории и тренираш тежко - така тялото ти започва да се чувства задоволено - силата ти скача, което стимулира образуването на нови мускулни влакна по-лесно. Това е времето, през което мускулите буквално попиват всички хранителни съставки и ги използва за растеж и сила. Един път да видиш тялото си променено и орелефено, ти няма да имаш проблеми да го направиш следващия път. Най-доброто е, че всеки следващ път е по-лесно да го направиш."

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.12525796890259 Seconds