Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb-h Capsules
Rhodosorb-h Capsules
49.60 BGL
Купи

Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи

Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи
Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи
Creatine Ethyl Ester Malate
Creatine Ethyl Ester Malate
25.00 BGL
Купи
Инсулин - тренировка
“Новата мода” в диетата включва поемането на храни с висок гликемичен индекс /монозахариди и дизахариди/ след интензивна тренировка, за да се постигне това, което сега наричаме “инсулинов удар ”. Идеята да се приеме ударно инсулин след тренировка не е нова за физиолозите. Когато се даде в ръцете на широката публика обаче, се появяват тенденции към крайности. Това ще разгледаме подробно в друг раздел. Макар да предлагаме тук само една кратка забележка, трябва да подчертаем, че проблемът се състои в поемането на прости захари, а идеята за стимулиране отделянето на инсулин чрез храни с висок гликемичен индекс е напълно обоснована. И въпреки че теоретичните основания са солидни, твърде много отклонения водят на практика до отрицателен резултат.
Въпреки естествената склонност на организма да насочва произведения инсулин към мускулите, поемането на прекалено много захар след тренировка може да предизвика възникването на редица проблеми. Най-отрицателната последица се състои в това, че поемането на захар пречи на зареждането с други хранителни вещества. Необходимо е след всяка тренировка да се възстановят запасите от протеин в организма, така че да се осигури възстановяването на тъй важния за всички процеси азот. Без необходимия запас от азот се казва, че мускулите се намират в катаболно състояние. За да се стимулира хипертрофията на мускулите, организмът трябва да се намира в анаболно състояние. Ако се насочи само към задоволяване на изискването за отделяне на инсулин без да се съобразява със запазването на азота, спортистът е изправен пред провал.
 
 
Освен това, трябва да се консумират и сложни въглехидрати, за да се осигури трайно поддържане на силата. Познавам специалисти, които не препоръчват идеята да се вкарва бавно инсулин отново в системата като се възстановят необходимите нива на въглехидратите. Те твърдят, че бързото натоварване с прости захари е по-ефективно от напразните усилия да се предизвика отделяне на инсулин чрез продължително натоварване със сложни въглехидрати. Елементарният отговор тук е следният - трябва да се поемат малки количества захар след тренировка и след това да се премине направо към възстановяване на протеина заедно със сложните въглехидрати . Не забравяйте, че зад всяко научно откритие има доказателства за и против. Това е, което прави изучаването на храненето толкова интересно и същевременно някога ни води до пълно отчаяние. Помнете, не бързайте докато не анализирате всеки един от фактите, с които разполагате, преди да се присъедините към едно или друго становище.
Изтчоник: C.O.R.F.I.T
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22422480583191 Seconds