Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи

Creatine Ethyl Ester Malate
Creatine Ethyl Ester Malate
25.00 BGL
Купи

Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

L-carnitine capsules
L-carnitine capsules
28.00 BGL
Купи
Gold Matrix Gainer
Gold Matrix Gainer
38.00 BGL
Купи
Explode L-Glutamine
Explode L-Glutamine
19.00 BGL
Купи
Как да качим маса без стероиди
Има хора - и те заслужават голямо уважение, които искат да прогресират, без да използват хормонални препарати. Ако и вие сте един от тях - твърдо не искате да ползвате стероиди и търсите качване на сила и маса, като при това запазите постигнатото достатъчно дълго време, ви предлагам подходяща хранителна програма. За основа е взета методиката на Бил Филипс, преработена според нашата действителност.
Като хранителни добавки, които трябва да използвате, препоръчвам креатин монохидрат , НМВ, ванадил сулфат, CLA (линолеична киселина) и витамин С. Ще ви потрябват и прахове заместители на храната . Дневното меню включва 7 хранения - това може да ви се стори много, но общият прием на храна не е толкова голям.
Да предположим, че начинът ви на живот е обикновен и ходите на работа - тогава тренировката ви ориентировъчно е около 18 часа. В такъв случай първият прием на храна ще е в 7-7,30 ч. Това е основно хранене, тъй като след сън организмът се намира в катаболна фаза, и в него трябва да приемете минимум 450-500 калории. Това може да е заместител на храна на прах (или приготвен от вас) или пък да използвате някои готови рецепти за закуска, имайки предвид, че са ви необходими около 40 г протеин. Като го умножите по 4, се получават 160 г протеин - всички останали калории трябва да получите от въглехидратите. Приемът на заместители на храната ви дава възможност да не губите време за приготвянето на храната, което за някои хора е много важно. Тук се прибавят 5 г креатин монохидрат. Горещо препоръчвам приема на около 15 мг ванадил сулфат, като обърнете внимание на концентрацията в една капсула на препарата, който вземате - общо са ви необходими до 15 мг при това първо хранене. Вземете още 1,1-1,2 г линолеична киселина (CLA), 1 г НМВ и 1 г витамин С . Последният е много важен - когато започнете с тежките тренировки, имунитетът на организма започва да отслабва, а с витамин С се борите с вредните външни въздействия и заболявания. Който е вземал стероиди, знае колко лесно е в началото на цикъла да се хване някакво простудно заболяване.
Следващото хранене е лека закуска след около 1,5-2 часа - примерно обезмаслена извара. Тя ще ви даде 30-35 г белтъчини в зависимост от качеството й. Този прием на храна е някъде около 9 ч и 2 часа след него трябва да вземете заместител на храна или приготвената от вас въглехидратна смес, която ще ви осигури 40-45 г протеин. По този начин избягвате натрупването на излишни мазнини в храната.


Около 13-13,30 ч всички сядат да обядват и това ви съветвам и аз, като този път храната бъде „нормална" - пилешко, риба или телешко месо с картофи, ориз или макарони/спагети. Целта на обяда трябва да бъде приемът на 500 калории. 1 -2 часа преди тренировката е много важно пак да се заредите с храна. В този случай са ви необходими 450 калории, съставени както при закуската - 40 г протеин, останалото е въглехидрати. Тук също е необходимо да вземете 15 мг ванадил сулфат, 1,2 г линолеична киселина, 1 г НМВ и 1 г витамин С. Всички те ще предпазят мускулите ви от деградацията, която възниква в хода на тренировката и за тези 1-2 часа ще задържат процесите на катаболизъм в тялото ви.
В 18 ч, както стана въпрос, е тренировката, която трае приблизително 1 -1,5 часа, така че около 19,30 ч е време за следтренировъчния прием на храна. Тук ви съветвам да вземете много „мощна" смес - първо аминокиселини, около 15-20 г. Става въпрос за комплексни аминокиселини и това количество не е толкова много, колкото изглежда. Приемът е само в тренировъчни дни. Следва чаша напитка (шейк) с процентно високо съдържание на протеин и средно на въглехидрати. Ако сте склонни към напълняване, калориите да са предимно от протеин, а не от въглехидрати. Необходими са ви около 50 г протеин, заедно с аминокиселините това прави 200 калории и още 100-150 калории от въглехидрати - така че като цяло това е протеинно хранене. Когато се приберете в къщи, идва времето за нормална вечеря - разбира се, без да забравяте, че все пак става въпрос за здравословно хранене. Това ще е последният прием на храна преди сън и затова ви е необходим известен запас от хранителни вещества, който да затормози катаболизма, възникващ през нощта. След вечеря също трябва да вземете 15 мг ванадил сулфат, 1,2 г линолеична киселина, 1 г НМВ и 1 г витамин С. След около час и половина - около 11, спокойно можете да лягате да спите - имате 9 часа сън за възстановяване.
Както виждате, нищо сложно. Главното е да не излизате от дадените количества протеини и въглехидрати . Тази хранителна програма е съставена според нуждите на 90-килограмов билдер, висок около 180 см. Ако размерите ви се различават, коригирайте дневното меню, като намалите или увеличите протеина, а не обема на хранителните добавки. И едно последно допълнение: кофеин, ефедрин, аспирин. Ако тези термогенични съставки са необходими, вземайте ги в първата половина на деня, преди тренировката, и не ги вземайте преди лягане. При подкожна мазнина повече от 15 % можете да вземате хидроксицитрат 250-300 мг дневно около половин час преди хранене, но ако подкожната ви мазнина е около 10 %, няма смисъл да се мъчите с препарати - при такива малки количества мазнини действието им е почти незабележимо. Успех!

Андрей Басов
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11809611320496 Seconds