Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Creatine Monohydrate Pure
Creatine Monohydrate Pure
11.00 BGL
Купи

Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи

CGT
CGT
12.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Amino Liquid 50ml
Explode Amino Liquid 50ml
3.00 BGL
Купи
3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи
Как да определим колко пазене е необходимо?
Пазене от 5-10 %
Общо казано, правилното пазене предполага 5-10 % подпомагане. Нека приемем, че трябва да се изпълни серия от бенч преси с натоварване, възлизащо на 150 кг. 5-10 % Не звучат особено много, но те представляват около 7-15 кг. Това надяваме се е достатъчно, за да може трениращият да движи товара чрез пълна амплитуда на мускулното движение. Ако увеличим пазенето на 20 %, пазещият ще движи 30 кг. от тежестта! Тогава какъв е смисълът да слагаме тежест от 150 кг. щом планираме да избутваме само 120.


Пазене в “точката на задържане”
Пазенето трябва да се прилага също така само в “точката на задържане” в амплитудата на критичен потенциал и/или във финалната фаза на избутването. “Частичното” пазене дава възможност на трениращия да избута по-голяма тежест от обичайната за него, поради различните силови възможности на отделните точки на амплитудата на критичния потенциал. Ако пазещият подпомага движението в цялата му амплитуда, съпротивлението значително намалява.

Не съм планирал да правя упражнения за гърба

Често наблюдаваме как някой, асистиращ на партньора си да прави бенч преси, се навежда и с огромно усили избутва нагоре лоста, за да улесни трениращия. Понякога се стига до там, че всъщност пазещият избутва по-голяма тежест от самия трениращ. Чуваме понякога някой асистент да казва, отдалечавайки се от лежанката: “Абе, днес нямах намерение да правя упражнения за гърба.” Щом като е почувствал ефекта от натоварването, значи е прекалил с помощта си.
В ситуации, когато трениращият трябва форсирано да изпълни последното повторение, може да се наложи пазене от 25-30 %, за да му се даде възможност да преодолее “точката на задържане” и да усети новото плато на разтягане на мускула. Това може да се приложи в продължение на едно-две повторения и само при точно определени случаи. Такъв вид пазене може да се използва само при много опитни спортисти.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.27369284629822 Seconds