Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Rhodosorb-H
Rhodosorb-H
39.60 BGL
Купи

BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи

Explode Mass Gainer 1 kg
Explode Mass Gainer 1 kg
28.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи
Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи
Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи
Как да пазим гърба си ?
Няма смисъл да ти казвам колко е важно да се грижиш за гърба си. Трябва да изградиш мускулатурата му, за да бъде той силен и да не рухне.
Започни с гръбни преси с дъмбели, за да укрепиш гръбнака си. С дъмбел във всяка ръка сгъни леко коленете си и срещни дланите си навътре. Наведи се напред така, че горната част на тялото ти да бъде паралелна на пода. Издишай докато вдигаш тежестите настрани и нагоре спрямо кръста си. Пускай тежестите бавно надолу докато същевременно вдишваш. Можеш да изпълняваш това движение и на лежанка за полулег като заставаш с лице към пода. По този начин е по-лесно да правиш упражнението чисто.

Сега се премести на горния скрипец, издърпвай като поставяш хватката пред и зад врата си. Използвай широк хват и издърпвай ръкохватката до средата на врата отзад.
Отпускай ръкохватката докато тя не бъде почти на една ръка разстояние над главата ти, но не изпъвай лактите докрай. Сега издърпай ръкохватката пред главата си до горната част на гърдите си. Продължи да редуваш издърпванията пред и зад глава.

Последното упражнение трябва да е набиране на висилка, за да намалиш напрежението, създало се в гръбначния ти стълб. На обезопасен лост се набирай така, че задната част на врата ти да докосва лоста и да чувстваш напрежение в гръбните си мускули. Разгъни ръце и се спусни надолу бавно, но отново не изпъвай лакти докрай. Сега се набери отново, но така, че лостът да е пред лицето ти, докато не го докоснеш с брада. Редувай набиранията пред и зад глава. Направи по 2 или 3 серии от всяко упражнение с по 8-12 повторения.

—Джак Лалейн, Iron man
Бележка: Джак Лалейн е живял 90 години, в 75 от които е бил изцяло предан на новаторските физически тренировки. На конкурса Мистър Америка през 1954 г. е заел второ място. Също така е създател на най-дълго излъчваното фитнес шоу в историята на телевизията. Известен е и с това, че изпълнява различни акробатични номера във вода с оковани ръце в чест на ключови рождени дни. Джак все още тренира по 2 часа дневно.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11409187316895 Seconds