Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
CGT
CGT
12.00 BGL
Купи

6 Pro
6 Pro
112.00 BGL
Купи

Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи
Body Fibro Fuel
Body Fibro Fuel
29.00 BGL
Купи
BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи
Как да се противопоставим на студа

Студеното време със сигурност е проблем за мнозина. Затова ви предлагаме съветите на  експертите от Великобритания, които дават насоки  както за някои елементи от облеклото през зимата, така и за храненето.
На първо място учените съветват да не се стои в много топли помещения, когато сме в дома си или на работното място. Те считат, че оптималната температура е от 18º до 20º С.  Предупреждават, че ако в домовете си стоим на висока температура, при излизането навън веднага се активизира процес на свиване на кръвоносните съдове, което би могло да стане предпоставка за болест на Рейно.

Колкото и да ни е приятно да пъхнем ръцете си в джобовете, когато сме на студено, според английските експерти това е много неправилно. Полезно за организма е ръцете да са на хладно и да раздвижваме (свиваме и разпускаме) пръстите си, което от своя страна натоварва мускулите им и ускорява кръвообращението.
Англичаните предупреждават и за избора на зимна шапка - тя трябва да покрива ушите, защото човек губи около 30% от температурата на тялото през главата, включително носа, ушите, устата. Учените смятат, че  вълнените шапки не са най-добрият вариант, тъй като не осигуряват достатъчно топлина на главата. Много по-подходящи са тези от овча или агнешка кожа.
Важно е и да се диша през носа, а не през устата, тъй като поетият през носа студен въздух се затопля по един естествен начин.
По отношение на храната е важно да не се приема преобладаващо белтъчна храна. Колкото по-интензивно организмът се занимава с обработването на белтъчните храни, толкова повече енергия ще му трябва за топлина.
Препоръките на британците засягат и така любимите ни чайове и кафета, с които си мислим, че се сгряваме в студено време. Според тях безкофеиново кафе и чай с ниско съдържание на кофеин или без такъв въобще са много по-подходящи за зимата, защото кофеинът блокира рецепторите в кръвоносните съдове, като не им позволява да се съкращават в студено време, а това бързо води до охлаждане на тялото.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21130108833313 Seconds