Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Тениска Explode (с бродерия)
Тениска Explode (с бродерия)
20.00 BGL
Купи

Къси панталони Explode
Къси панталони Explode
32.00 BGL
Купи

Explode Liquid L-carnitine 50ml
Explode Liquid L-carnitine 50ml
3.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Creatine Monohydrate Pure 500gr
Creatine Monohydrate Pure 500gr
26.00 BGL
Купи
Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи
NOS
NOS
35.00 BGL
Купи
Каланетика
Основоположничка на каланетиката е Калан Пинкни. Създаването на методиката на каланетиката има много интересна история. Лекарите предричат още в детството на Калан Пинкни проблеми в гръбначния стълб и евентуални операции на коленете. От малка тя страда от изкривяване на гръбнака, слаба луксация на тазобедрената става и изкривени крака. 12 години Калан Пинкни посещава балетни занимания, но тази терапия се оказва безполезна. Отчаяна, жената поема из Европа и Азия, като престава да се лекува.След 10 години се връща в САЩ още по- болна. Болките в гърба стават все по-силни и Калан се заема сама да се лекува. Тя установява, че тялото реагира на различни движения, болката чезне при някои от тях. Така стига до идеята, че прецизните и внимателни движения могат да облекчат страданията й. През 1984г Калан Пинкни издава книгата “Каланетиката”, която повече от година е сред първите места  в американските класации за най-търсени заглавия. След това се появяват “Каланетика за вашия гръб”, “Бърза каланетика за коремните мускули”, “Каланетика сутрин и вечер”, като всяка поредна книга е посрещана с голям интерес.
Каланетика - съчетание от упражнения за развиване на сила и гъвкавост, които активизират отделните мускулни групи чрез фини и прецизни движения.Много пъти е повдиган въпросът, спорт, гимнастика или метод за лекуване е измисленото от  Калан Пинкни . С този метод не се натрупва мускулна маса, а целенасочено се укрепва дълбоко разположената мускулатура. Въздейства се пряко върху проблемните зони. Каланетиката укрепва тялото, а рискът от травми е минимален. При голяма част от  упражненията се преодолява тежестта на отделните части на самото тяло. За краката, ханша и бедрата е добре да се използва балетна щанга. Но ако я няма, могат да се използват  тежка маса, бюро, табла на легло.
 Работи се с малка амплитуда, а ако упражнението налага по-голяма амплитуда, то изпълнението е с много бавно темпо. Характерно за каланетиката е, че упражненията се изпълняват многократно - в серии от 20 до 100 пъти.
Заниманията с каланетика трябва да се предхождат от общо разгряване на тялото, след което да се работи последователно за всички мускули или мускулни групи. Много важно е дишането, то трябва да е ритмично и естествено, да не се прилагат специални подходи към него. Действа се на принципа „тялото си знае”. Упражненията винаги се изпълняват противоравно, за да се натоварва тялото еднакво от двете страни.
За фон на заниманията се използва бавна релаксираща музика.
По времето на тренировката трябва да се постигне и психическа релаксация. Колкото по-отпуснат е трениращият, толкова по-лесно ще му е да изпълни упражненията, а ефектът от тях ще е по-голям.
Каланетиката не е натоварващо занимание, но мускулите работят, защото тези движения с малка амплитуда всъщност са невероятно ефективни и осигуряват значително бърз и сигурен начин за оформяне на силно и гъвкаво тяло. Препоръчително е посещенията да са от 2 до 4 пъти седмично, по 1-1,5 час. Това най-често са групови занимания.Много важна е ролята на инструктора, който трябва да е добре подготвен и достатъчно наблюдателен, за да осигури на трениращия правилно изпълнение на упражненията. Вече има и видео филми за домашни занимания.
Каланетиката е подходяща за хора на всякаква възраст, както физически здрави, така и с проблеми в опорно-двигателния апарат. Доказано е, че тя е полезна и при възстановяване след заболявания, които са наложили по някаква причина временно обездвижване.
Не може да се смята, че при занимания с каланетика може екстремно да се отслабва, защото не се изгарят мазнини бързо и в голямо количество, но релаксиращият ефект, гъвкавостта, извайването на тялото и новите приятелства са достатъчно стойностни аргументи, за да отидете на тренировка по каланетика.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.20278906822205 Seconds