Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Боралин- 8
Боралин- 8
28.80 BGL
Купи

Rhodosorb-FARER 100 gr.
Rhodosorb-FARER 100 gr.
3.60 BGL
Купи

Rhodosorb-P
Rhodosorb-P
5.60 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Боралин- 5
Боралин- 5
28.80 BGL
Купи
Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи
Reproduct Factors +
Reproduct Factors +
38.00 BGL
Купи
Климатик в залата за тренировки

С настъпването на горещите летни дни много трениращи във фитнес залите  изпитват приятно чувство, когато помещението е добре охладено. Някои обаче настояват да се усилили климатика, трети искат да се намали – разни хора, разни изисквания.
Добре е преди да предявите претенции за усилване на климатика с цел охлаждане, да сте наясно, че ако този уред не се използва правилно, това може да доведе до снижаване на имунитета и обостряне на някои хронични заболявания.
Контрастът между температурата отвън и в охладено помещение през летния период предизвиква най-често преохлаждане на организма. Силният поток хладен въздух от климатика може да  доведе до проблеми с гърлото, мускулите, нервните окончания. При наличие на хронични заболявания рязката разлика в температурата и преохлаждането могат да станат причина за остър ринит, остър фарингит, остър тонзилит, дори за пневмония. А въздействието на хладния поток въздух върху определен участък от тялото ви може да ви „снабди” с неврит, миозит, реактивен артрит.

Главните фактори, които влияят върху човешкия организъм при охлаждане с климатик, са температурата и скоростта на обдухване. Също така е важна и влажността на въздуха. Медиците съветват да се спазва правилото за не повече от 7°С разлика между температурата навън и в охладеното помещение.
Най-комфортни за организма на възрастен човек са температури между 18° и 22° градуса, но ако навън е 32 градуса, преминаването изведнъж към помещение, охладено до 18-20°, ще бъде стрес за организма  и може да доведе до посочените вече здравословни проблеми. Скоростта на въздуха не бива да превишава 0,2 м/с.


В много от залите често се забравя, че независимо от охлаждането, помещението трябва редовно да се проветрява.
Така че ако вие си избирате зала за тренировки през летните дни, не се радвайте само на факта, че има климатик, а помислете дали са спазени някои основни изисквания за правилното му използване, защото това всъщност касае вашето здраве.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.24747610092163 Seconds