Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Кога да влезем в залата при грип

Много често, когато спортист се разболее от грип, се пита кога може да се върне към редовните си тренировки, например във фитнес залата.
От гледна точка на личното си здравословно състояние всеки трябва да прецени кога вече е в отлична кондиция, има ли сили и желание за занимания. Възстановяването от грипно заболяване при всеки е индивидуален процес.
Що се отнася до колегиалното разбиране, че болният е вирусоносител и може да зарази останалите трениращи, френските лекари от Université Pierre et Marie Curie в Париж са установили, че заразените с грип трябва да останат в дома си поне 4 дни, след което не представляват опасност за другите.

До този извод учените са стигнали след експериментално наблюдение над заразени с грип. В продължение на 10 дни медиците ежедневно отчитали активността на вирусите, като вземали данни от всеки участник. С помощта на математически алгоритъм те изчислявали потенциалното количество хора, които биха могли да бъдат заразени от носителите на вируси.
Анализът на данните показал, че изолацията на болния в продължение на 16 часа след появата на първите симптоми намалява риска от заразяване за други хора с 50%. Обаче едва след 4-то денонощие под карантина болният практически не представлява заплаха за околните.
Ако вие спазвате висока етика в спорта, би трябвало поне 4 дни от началото на грипно заболяване да не посещавате залата, както и други обществени места. Този изолационен период ще бъде  от полза както за вашето здраве, така и за това на другите хора.
 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17006707191467 Seconds