Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Фитили
Фитили
10.00 BGL
Купи

Детокси Ливър
Детокси Ливър
10.20 BGL
Купи

Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи
Тениска EXPLODE 2013 - синя
Тениска EXPLODE 2013 - синя
15.00 BGL
Купи
Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи
Коремната броня на Шерман
От Джон Шерман

Какво постигнах през 1994 г.? Аз съм нов човек, физиката ми се уплътни, стегна и  нарасна. През състезателния сезон много хора отбелязаха, че съм прогресирал съществено, но още по-приятно ми бe  да чуя нещо друго. Всичките единодушно изтъкнаха най-голямата промяна   в тялото на Шерман - коремните мускули. Сега вече знам, че всичката тази упорита работа не е била напразно. Потвърдиха се и суровите, драстични модификации, които направих в ренировките си за корем. При всяко отклонение от обичайна та си практика културистите изпитват известна   несигурност. Доста от тях  знаят максимата: „Ако нещо не се чупи, не го поправяй". Но ако нещо не се подобрява, тогава рискувай, намеси се, може да заработи отново.Така и сторих.
Ние, културистите, сме свикнали да пресилваме нещата. „Колкото повече, толкова по-добре", е предисловието на нашата „конституция" и основният принцип, който аз използвах в тренировките си за коремна преса. Разбира се, никога не се замислях да постъпя така, както и с другите  мускулни  групи третирах я като нещо различно и специфично. Но ако вникнем по-задълбочено, ще забележим следното. Коремните мускули са солиден, здрав, силен мускулен комплекс, също като гърба, гърдите, краката. Те трябва да се тренират по същия начин - твърдо, тежко и с много време за възстановяване. Беше ми трудно да приема това, но в името на целта да бъда по-добър през 1994 г. бях длъжен да дам шанс на тази концепция. Първата ми стъпка бе да намаля тренировките си за коремни мускули наполовина - от 6-7 до 3-4 седмично. С повече време за възстановяване те бяха в състояние да съхранят повече сила и издръжливост, така че, когато ги изгоря със следващата тренировка, те стават много по-стегнати.

 
Преди, когато ги тренирах неумолимо всеки ден, те никога не изгаряха до точката, в която да се свивам от болка, както става сега. След това аз забавих темпото на повторенията така, че да не изчаквам изгарянето чак в края на серията. Исках всяко повторение да боли, дори още с първото. Започнах много бавно и се концентрирах дълбоко навътре в коремните си мускули. След изпълнението на това първо повторение бях готов да си отивам вкъщи. С нарастване на повторенията увеличавам и скоростта. В противен случай не бих могъл да завърша серията. Друг много важен момент е броят на повторенията. При мен той е от 25 до 35. Аз искам да усещам движението само в коремните си мускули, а не в бедрата или гърба си.
Също така държа всяка коремно-мускулна контракция да бъде изпълнена по специфичен начин -брадичката и тазът ми се свиват едновременно един към друг. За да изолирам бедрените мускули, когато започна да повдигам краката си, поддържам коленете си леко свити. Всяко упражнение започва с едно добро загряване от 25-30 повторения. При първото движение-повдигане на крака от вие, задължително коленете ми се опират до гърдите, а петите една до друга. Изпълнявам 3-4 серии по 30 повторения, като първите са фронтално, 10 на дясната страна и 10 от лявата. После правя преси с 20-килограмов диск зад главата. Лягам на хоризонтална пейка, застопорявам краката си, свивам коленете си и бавно се изправям за 25-30 повторения в 3-4 серии.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.10735201835632 Seconds