Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Боралин- 8
Боралин- 8
28.80 BGL
Купи

Боралин- 4
Боралин- 4
28.80 BGL
Купи

3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи
Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи
CGT
CGT
12.00 BGL
Купи
Костите и физическите упражнения
Ако искате да развивате мускулите си, трябва да се има предвид, че те се захващат за костите. Така че грижата за костите е от първостепенно значение. Освен пълноценното хранене и приема на хранителни добавки , особено калций, за да се радвате на здрави кости подберете и подходящата фитнес форма на спортуване.
Редица научни изследвания доказват, че деца и възрастни, занимаващи се със спорт, имат значително по-голяма костна маса в сравнение с неспортуващите си връстници. Тази зависимост костна маса -двигателна активност се запазва дори до 80-годишна .
Физическите упражнения повишават костната маса дори при възрастни. Малките натоварвания като например ходене 1.5 км при жените позволява да се поддържа костната маса без промяна по време на и след менопаузата.

От направени изследвания се вижда че, силовите спортове, към които се включват и заниманията на машини във фитнес залата, са с по-голям ефект върху здравето на костите, отколкото цикличните кардио тренировки .
През 1995 г. Т. Robinson и кол. публикуват резултатите от проведени експерименти, доказващи, че силовите тренировки подобряват в по-голяма степен костната маса, отколкото продължителното бягане. Това е още една сериозна причина да включите горещо препоръчваните от мен силови занимания във вашата програма. В тази връзка, насочете вниманието си към енергичните скоростно-силови упражнения със средна интензивност и по-голяма продължителност. Такива са например скачането на въже, тае-бо и др.

доц. Юлиан Карабиберов

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17137503623962 Seconds