Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи

BCAA Amino Powder
BCAA Amino Powder
19.00 BGL
Купи

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

CGT
CGT
12.00 BGL
Купи
Explode L-Glutamine
Explode L-Glutamine
19.00 BGL
Купи
Rhodosorb Plast
Rhodosorb Plast
2.60 BGL
Купи
Кофеин – факти II част
Адреналинова недостатъчност
Хиперадренализмът често може да доведе до адреналинова умора. Непрекъснатото натоварване на хормоните, борещи се със стреса ги изтощава и предизвиква умора в организма. Това може да се наблюдава при футболисти , които се чувстват “свежи и бодри” часове преди началния удар, а когато играта започне са толкова изтощени, че едва излизат на терена. Това се дължи на прекомерния, продължителен стрес върху системата. Недостигът на хипофизния АСТН предизвиква адреналинова недостатъчност, което води до умора. Надбъбречната жлеза престава да реагира на АСТН, а хипофизата престава да го произвежда. При прекомерно натоварване надбъбречните жлези и панкреасът просто се изтощават.
Трябва да отбележим, че производството на адреналинови хормони е от жизнено важно значение, тъй като те помагат да се регулира имунната система и освен това пречат на имунните клетки да атакуват здравите! Симптомите в резултат на това явление са умора, световъртеж, смяна на настроенията, тревожност, нервност, сърцебиене, умствена умора, главоболие и редица други заболявания, включващи и болки в гърдите.
Проблеми със съня
Кофеинът може да наруши и качеството на нашия сън . Човек не само трудно заспива, но и не е в състояние да премине през отделните фази на съня, така необходими за пълната почивка. Без истинска почивка, организмът не може да се възстанови физически и психически. Лишаването от сън повишава тревожността и раздразнителността и създава смущения в нормалния ритъм на храненето. Без пълната почивка и правилния режим на хранене не може да се очаква, че ще работим на необходимото ниво! По какъв начин кофеинът ще допринесе до повишаване на енергийните нива в тези по-кратки илипо-дълги периоди на натоварване?
Опасностите, които крие кафето като източник на кофеин
Непрекъснато се води спор дали кафето крие потенциална опасност за тези които го консумират в големи количества редовно или не. Отговорът е просто “много зависи от нивото на поносимост на всеки отделен човек.” Някои хора могат да понесат няколко чаши кафе без “видима” промяна в поведението или в физиологическите реакции. За други обаче, само една чашка може да предизвика редица негативни симптоми. Така че е трудно да се определи какво количество е достатъчно /или по-точно твърде голямо/ за различните хора. Това, което лесно можем да уточним е фактът, че всяко консумирано количество оказва влияние по някакъв начин и до някаква степен! Човешкият организъм не е създаден да преработва или дори да понася наличието на кафе!Кафето крие и други опасности
Трябва да подчертаем също така, че наличието на кофеин не е единственото зло, съдържащо се в кафето. Трябва да имаме предвид и къде се произвежда то и с какво е третирано докато расте. Кафето се пръска с различни пестициди, много от които са канцерогенни! Трябва да подчертаем, че кафето съдържа над 500 летливи вещества  и тяхното високо алкално съдържание може да предизвика повишаване на киселинността в стомаха. Не забравяйте, че стомахът ви не е от стомана. Високата киселинност в него води до инактивиране на храносмилателните ензими. Без тяхното нормално функциониране стомахът и вътрешните стени на червата са застрашени от язва! Трябва също да отбележим, че витамин С и витамините В подпомагат надбъбречните жлези. Кафето разрушава тези жизнено важни витамини . Предполага се също така, че то води до недостиг на калций и биотин и може силно да намали способността да се оползотворява желязото.
Обобщение
Накрая Д-р Спиндлър завършва статията си със следния извод: “Митовете, че кафето е ‘безопасен’ стимулант са напълно неверни и необосновани.”
Кофеин – факти
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.22689986228943 Seconds