Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Arginine Matrix
Arginine Matrix
23.00 BGL
Купи

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи

Тениска EXPLODE 2013 - сива
Тениска EXPLODE 2013 - сива
15.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Creatine Monohydrate Pure
Creatine Monohydrate Pure
11.00 BGL
Купи
Creatine Ethyl Ester Malate
Creatine Ethyl Ester Malate
25.00 BGL
Купи
Snail gel + Q10
Snail gel + Q10
24.00 BGL
Купи
Кърмата и тренировките
Още от 1974 г. насам Джанет Уолас, професор и директор на програмата „Фитнес за възрастни при университета „Индиана" в Блумингтон, си спомня за оплакванията на спортуващите (фитнес и бодибилдинг) жени, че сукалчетата им отказват да сучат, след като майките са тренирали. Изследванията на Уолас по въпроса, публикувани миналата година, са последните от серия опити, насочени към откриване не само защо малките бебета отказват кърмата (след трениране) на своите майки, но и как трениращите жени могат да се справят с този проблем, без да спират тренировките си.
От участвалите 75 жени (в изследвания, направени след тренировка от местните клиники) 7 %, наскоро станали майки, споделят, че имат проблеми с кърменето след спортуване.
„Защо бебетата се мръщят на „следтренировъчната" кърма?
Отговорът според Уолас се крие в повишаването на млечната киселина в кърмата след тренировка, като това е най-малко една от причините бебетата да се „мусят", когато сучат. Тестовете на Уолас показват 105 % увеличаване на млечната киселина в кърмата на активните майки, сравнена с кърмата на същите преди тренировка. Въпреки че не е вредна, млечната киселина нагарча и по този начин променя вкуса на кърмата. Изследванията показват, че дори новородените имат достатъчно развито чувство за вкус, за да открият разликата (вкусът се формира през 13-ата -15-ата седмица от бременността и завършва преди раждането).
Уолас изследва 26 кърмещи майки и бебетата им. Малките са на възраст от 2 до 6 месеца. Майките тренирали на велоергометър, като започвали с минимална скорост и я увеличавали, докато всяко от тях не достигнала горната граница на усилието. Всичко продължило 30 минути.
Концентрацията на млечна киселина била изкарвана в проби, взети преди тренировката и на периоди от 10 и 30 минути след завършването й. След това на бебетата били дадени тези проби по „двойнослепия" метод, т. е. даденото мляко било кодирано така, че нито бебетата, нито майките, нито изследователите знаели дали това е мляко, взето преди или следтренировка. Майките наблюдавали реакциите на бебетата си, докато приемали млякото.
Когато пробите били разкодирани, се оказало, че бебетата предпочитат млякото, взето при тренировката.
„Какво можете да направите?"
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.32529091835022 Seconds