Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Лека атлетика за деца
 лека атлетикаВ нашето семейство обичаме спорта. Обичаме да го практикуваме, а не само да му се наслаждаваме на телевизионния екран. Аз имам даже и такава реплика:  „ Спортът е да се практикува, а не да са гледа”.  Знам, че мнозина не споделят това мое мнение, но не това е важното в момента.
Започнах този материал така, не за да ви занимавам с интересите на семейството си, а защото исках да поясня какво ме мотивира да посетим със сина ми тренировки по лека атлетика.

Вечерта гледахме телевизия и поради факта, че нямаше нищо интересно, гледането беше в стил АЛФ – по 2-3 сек. на канал. Така преминахме и през канала на EUROSPORT, даваха състезания по лека атлетика и по-точно спринт 100 метра. По-запознатите знаят, че това е една от най-вълнуващите лекоатлетически дисциплини и поради този факт престанах да „цъкам” и се загледах.
Синът ми, учудващо за мен (все пак е на 7), прояви голям интерес. Беше доста съпричастен и дори спорехме кой ще победи. Разбира се, неговите пристрастия бяха на случаен принцип, докато аз все пак поназнайвах нещо и спечелих повечето облози (изненадите никога не са изключени :) ).
И понеже никой не обича да губи, той обяви, че ако се надбягваме, той ще победи.
То на мен толкова ми трябва и на другия ден се озовахме на поляната.
Почнаха сериите:
- той срещу майка си;
- той срещу мен;
- той срещу двамата и т.н
Интересно за мен се оказа, че за годините си бяга бързо, макар недостатъчно, за да ме победи, поне засега. Поразмислих се, но пък се и сетих за приказката с гарджето и лястовицата. Навярно всеки я знае: то нашето си е най-добро, най-умно, в случая най-бързо.
Реших, че е най-добре да проверя съжденията си за бързото бягане, като го заведа при професионалист. И започнахме „дирене” , аз обикновено използвам чичко Гугъл. Така попаднах на сайта на Ивет Лалова - Спринт Академи.

 

лека атлетика за деца


Почнах да чета и видях много въпроси от типа:

Здравейте, дъщеря ми е на 10 години и бие на бягане всичките си съученици от 4-те класове в училище. Детето има желание да я запиша на тренировки и в тази връзка бих желал да Ви запитам къде се намирате, за да проверите има ли наистина талант в бягането, или това е просто едно детско хрумване.
Благодаря. Поздрави!


Здравейте, синът ми е на 5 г. и половина и много обича да тича. Зимата има дори твърде много енергия за изразходване :) Много бихме искали да го запишем на лека атлетика, но не знам дали приемате деца на неговата възраст. Същите ли са часовете и за по-малките?
Благодаря!

И много подобни.
Поуспокоих се: не съм само аз, който си мисли, че детето му бяга бързо. Та набрах телефона и се уговорихме за първа среща.
Проведохме и първата тренировка (тя е безплатна и неангажираща ), така всяко дете или евентуално родител може да вземе решението дали да се продължи с този спорт.
В случая думата имаше синът ми. Той реши да продължи. Как взе това решение, сам си знае. Не сметнах за нужно да го питам.
И така всяка седмица по 2-3 пъти сме на стадион „Васил Левски”. Детето се забавлява и мери сили с връстници. А ние се радваме, че развива своята бързина и постепенно става по- координиран в беговите движения.
Има още много да учи, но затова и ще продължаваме да ходим.

И ако се питате защо споделям всичко това, ще ви кажа. Написах този материал, защото не ми харесва, че виждам много деца, чиито единствени вълнения са свързани с екран, било на телевизор, таблет или компютър. Надявам се да съм събудил нечий родителски интерес и няколко деца да поемат към лекоатлетическата писта или пък към друг спорт. Това определено ще ми донесе удовлетворение.
Тези, за които атлетика е вариант, могат да придобият информация на:

http://ivetlalovateam.com/   

или тел:  0988962929  
                 0888986567 
Екатерина Тошева  /ст. треньор/  
                 0878145768 
Велина Данова  /пом. треньор/

 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25342798233032 Seconds