Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Липса на тестостерон

Станахме естрогенна нация, в която всички феминизиращи неща се възхваляват, а всичко, което покачва тестостерона се ограничава или демонизира. Изказват се опасения, че покачването на тестостерона ще доведе до агресия и поведение на неандерталец. Още в 1970 списанието Ms magazine публикува статия, обвиняваща мъжете с висок тестостерон в такова ненормално поведение. Ако тогава е имало епидемия, сега е трудно да намерим такава. Всъщност през 2007 година на конференция, посветена на влиянието на външната среда върху репродуктивното здраве е установено, че в целия свят през последните 40-50 години спада количеството тестостерон при мъжете с 1 % годишно.

Учените установяват, че от карцином на тестисите боледуват 1% от мъжете в Европа. Един от всеки шест мъже в Европа има по-малко сперматозоиди от необходимите за оплождане. Интересно е, че намалението е главно в градовете за разлика от селските области. В телевизионни сериали от преди няколко години се промъкнаха пророческите думи „женски мъже". Може би Арнолд улучи точната дума, когато се шегуваше че САЩ е страна на „момичешки мъже" („girly men").

 Какво стои зад загубата на мъжественост?

Отговорът може би е липса на упражнения и лоша диета. Затлъстяването и ниският тестостерон вървят ръка за ръка защото в подкожната телесна мазнина се съдържа голямо количество от ензима ароматаза. Този ензим превръща тестостерона в естроген, вместо да го метаболизира в по-активния дехидротестостерон -ДХТ. Подобно на това всяко нарушение на ендокринната система може да окаже негативен ефект върху продукцията на тестостерон и съотношението между тестостерон и естроген. Даже майката природа е пристрастна: има толкова много повече природни продукти и активни съставки, които стимулират продукцията на естрогени (известни като естрогени), сравнено с такива, които повишават тестостерона. Замърсителите на околната среда и синтетичните продукти също са на страната на жените. Те повишават феминизацията и продукцията на естроген. Даже активните съставки на слънчевата светлина повишават ароматизацията на тестостерона в естроген.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.31276702880859 Seconds