Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Сълзи от охлюв
Сълзи от охлюв
5.90 BGL
Купи

Reproduct Factors +
Reproduct Factors +
38.00 BGL
Купи

Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
1.50 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Тениска Ironfuckers
Тениска Ironfuckers
25.00 BGL
Купи
Explode Silver Pro
Explode Silver Pro
34.00 BGL
Купи
Explode Mass Gainer 5 kg
Explode Mass Gainer 5 kg
115.00 BGL
Купи
Масаж II част
Масажът, прилаган тук, се нарича акупресура и целта му е да въздейства върху тъканите и каналите на определени органи в тялото, като се търси общ оздравителен ефект. Енергията, която тече по тези меридиани - чи, е ян (положителна) и ин (отрицателна), като целта е ин-ян енергията да се уравновеси. Като част от традиционния китайски масаж акупресурата не следва лимфния и кръвния ток на тялото, а се съобразява с точките и меридианите, като при масаж трябва да сте максимално релаксирани . При всеки похват на ръката на масажиста върху която и да е част от тялото се дразнят рецепторите в кожата (екстерорецептори), в мускулите и сухожилията (проприорецептори) и рецепторите на кръвоносните съдове (ангиорецептори). Дразненето се предава на централната нервна система (ЦНС), а чрез нея и на вегетативната нервна система (ВНС). Получава се общо въздействие и се засилват функциите на почти всички органи и системи и на тялото.
Масажът има изключително благотворно въздействие върху кожата, лимфната, сърдечносъдовата и нервната система, мускулатура, ставите и сухожилията , обмяната на веществата и т.н. Конкретно върху мускулатурата масажът влияе  локално на тонуса й (отстранява умората и отпадните продукти като млечната киселина), увеличава се притокът на кислород и количеството на гликоген в мускулите, подобрява се кръвоснабдяването, храненето и еластичността им, увеличава се обемът и развитието им, подобрява се работоспособността им, премахва се умората и се стимулира възстановяването. При прилагането на масажа трябва да се спазват някои изисквания: да се провежда в специални за целта помещения (кабинети) с добро осветление и чист въздух, масажистът и масажираният да спазват отлична хигиена, масажираният да е максимално релаксиран, масажът да се извършва при определена температура (18-24° ). Масажът трябва да се съобразява и с редица показания и противопоказания - например той е противопоказен в следните случаи:


- повишена телесна температура (нag 37°}
- остри инфекциозни заболявания
- възпалителни процеси в тялото
- кръвоизливи и кръвотечения
- възпалителни заболявания на вените
- кожни заболявания и гнойни процеси
- силна преумора и изтощение, туморни образувания, бременност, нервна и психическа превъзбуда
- употреба на алкохол.
За предпазване от протриване, скубане, деформация на кожата и кожните придатъци при масажа се използват редица намазващи средства (гелове , мехлеми, кремове и др.). В културизма масажът има изключително и неотменимо приложение. Чрез него се премахва умората от тежките тренировки, подобрява се трофиката (проводимостта) в мускулите и еластичността им, отстраняват се отпадните продукти  от обмяната на мускулния метаболизъм – млечната киселина, урея, С02,  в мускулите - повишават се постиженията и се  стимулира мускулната хипертрофия.
Масажът чрез методите и похватите си е универсално средство за въздействие върху организма. Лечебен, козметичен, спортен, хигиенен, китайски или друг, той е неотменно и мощно средство в спорта, медицината и живота изобщо за цялостно възстановяване, профилактика и тонус на организма. Изпълнен от специалисти – рехабилитатори и кинезитерапевти -  той спомага за нормалното ви психо-емоционално  и физическо развитие, отлична работоспособност и здраве, както и за отлична кондиция и желание за бъдещи успехи в живота.
 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17473101615906 Seconds