Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Масаж II част
Масажът, прилаган тук, се нарича акупресура и целта му е да въздейства върху тъканите и каналите на определени органи в тялото, като се търси общ оздравителен ефект. Енергията, която тече по тези меридиани - чи, е ян (положителна) и ин (отрицателна), като целта е ин-ян енергията да се уравновеси. Като част от традиционния китайски масаж акупресурата не следва лимфния и кръвния ток на тялото, а се съобразява с точките и меридианите, като при масаж трябва да сте максимално релаксирани . При всеки похват на ръката на масажиста върху която и да е част от тялото се дразнят рецепторите в кожата (екстерорецептори), в мускулите и сухожилията (проприорецептори) и рецепторите на кръвоносните съдове (ангиорецептори). Дразненето се предава на централната нервна система (ЦНС), а чрез нея и на вегетативната нервна система (ВНС). Получава се общо въздействие и се засилват функциите на почти всички органи и системи и на тялото.
Масажът има изключително благотворно въздействие върху кожата, лимфната, сърдечносъдовата и нервната система, мускулатура, ставите и сухожилията , обмяната на веществата и т.н. Конкретно върху мускулатурата масажът влияе  локално на тонуса й (отстранява умората и отпадните продукти като млечната киселина), увеличава се притокът на кислород и количеството на гликоген в мускулите, подобрява се кръвоснабдяването, храненето и еластичността им, увеличава се обемът и развитието им, подобрява се работоспособността им, премахва се умората и се стимулира възстановяването. При прилагането на масажа трябва да се спазват някои изисквания: да се провежда в специални за целта помещения (кабинети) с добро осветление и чист въздух, масажистът и масажираният да спазват отлична хигиена, масажираният да е максимално релаксиран, масажът да се извършва при определена температура (18-24° ). Масажът трябва да се съобразява и с редица показания и противопоказания - например той е противопоказен в следните случаи:


- повишена телесна температура (нag 37°}
- остри инфекциозни заболявания
- възпалителни процеси в тялото
- кръвоизливи и кръвотечения
- възпалителни заболявания на вените
- кожни заболявания и гнойни процеси
- силна преумора и изтощение, туморни образувания, бременност, нервна и психическа превъзбуда
- употреба на алкохол.
За предпазване от протриване, скубане, деформация на кожата и кожните придатъци при масажа се използват редица намазващи средства (гелове , мехлеми, кремове и др.). В културизма масажът има изключително и неотменимо приложение. Чрез него се премахва умората от тежките тренировки, подобрява се трофиката (проводимостта) в мускулите и еластичността им, отстраняват се отпадните продукти  от обмяната на мускулния метаболизъм – млечната киселина, урея, С02,  в мускулите - повишават се постиженията и се  стимулира мускулната хипертрофия.
Масажът чрез методите и похватите си е универсално средство за въздействие върху организма. Лечебен, козметичен, спортен, хигиенен, китайски или друг, той е неотменно и мощно средство в спорта, медицината и живота изобщо за цялостно възстановяване, профилактика и тонус на организма. Изпълнен от специалисти – рехабилитатори и кинезитерапевти -  той спомага за нормалното ви психо-емоционално  и физическо развитие, отлична работоспособност и здраве, както и за отлична кондиция и желание за бъдещи успехи в живота.
 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.32347011566162 Seconds