Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Sinephrine
Sinephrine
34.00 BGL
Купи

Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи

3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Whey Protein 5 кг
Explode Whey Protein 5 кг
240.00 BGL
Купи
Explode Whey Protein
Explode Whey Protein
29.00 BGL
Купи
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
Глицеринов сапун с екстракт от охлюви
1.50 BGL
Купи
Мотивацията
Една невероятна история за събитие, което се случи преди повече от 20 г., все още се коментира между културистите от цял свят. Историята е за подвиг на сила, издръжливост и мотивация, толкова невероятна, че тези, които са били там, разказват за нея със страхопочитание, добило митичен статус!
Ясно е, че доста преди състезанието „Мистър Америка-1971" Артър Джоунс лично е надзиравал тренировките на Кейси Виатор. След което „Наутилус" беше любезно отворена за посетители. Културисти от всички краища на страната се бяха събрали, за да наблюдават последните тренировки на Кейси за крака преди състезанието. Както Джоунс ми каза по-късно, Кейси започнал тренировката, изпълнявайки до пълна умора 25 нон-стоп повторения на лег пресите със 750 паунда. Веднага след това без никаква почивка Кейси изпълнил 22 повторения от разгъване на бедрата на машина с пълната тежест и още 220 паунда допълнителни дискове. По това време пулсът на Кейси достига до ексцес от 200 удара в минута и дишането му е като постоянна борба за въздух. Но това не е краят на Кейсиевата херкулеска тренировка този ден! След края на бедрените разгъвания, които доведоха квадрицепса до мускулен фалит, Кейси веднага започна да кляка с 505 паунда, като изпълни дванадесет повторения. И както Джоунс забеляза, те не бяха просто пълни повторения, а с „задника до пода!".
Тренира ли повече бедрата Кейси този ден? Шегувате се! Той не тренира за тях повече този ден не защото трябваше, а не можеше!
Неопитните могат да разберат по-добре колко изумителен е повдигьт на Кейси, когато го сравните с това, което Серджо Олива - „Мистър Олимпия" и признат от световните културисти, направи или по-точно не успя да направи, когато малко –по късно беше поставе на същата тренировка за крака в залата “Наутилус”.
Изпълнил вече няколко повторения на по-лека тежест на лег-пресата и бедрените разгъвания, Серджо бавно и колебливо се насочи към стойките за клякане, където на лоста имаше 315 паунда. Той беше толкова уморен, че коленете му не издържаха още на първото повторение и партньорите му трябваше да върнат лоста на стойките, докато Серджо беше в колапс и лежеше на пода. Той не можеше да продължи и да задържи серията само след като беше починал няколко минути и тежестта беше едва 135 паунда.
Истината е, че високо-интензивната тренировка е по-тежка от суперсерийното трениране, силата, която се използва, за да се повдигне щангата, е много по-голяма тежест и това изисква по-високо ниво на концентрация. Здравият, добре трениран културист е способен да работи с пълна сила по всяко време. Все пак поради значението на физическите нужди мисълта ще бъде затруднена освен ако няма основателна причина за участието на силата.
Ако сте обикновен културист, не се отчайвайте, че понякога не сте добре концентрирани. Това, че съмнението достига до вашето съзнание от време на време, не трябва да бъде причина за излишно затормозяване. Но ако все пак си позволите да продължавате да мислите за страховете и съмненията си, те непременно ще ескалират дотогава, докато не ви съкрушат.
Дори и най-големите шампионии аз имам предвид всеки един от тях, понякога са неуверени и нямат добра мотивация и концентрация. Не бъдете лековерни да повярвате в това, че успелите притежават мистични дарби, и да си скубете косите, чудейки се дали ги имате и вие!
Нито високата мотивация, нито самоувереността са дадени по рождение на малцина щастливци. Напротив, истината е, че това са черти на характера, които могат да бъдат придобити от всеки. Така както няма загадка относно причинно-следствената връзка между интензивната тренировкаи мускулния растеж, така и науката за физиологията ясно откри мисловните причини, които предизвикват мотивацията.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.39614987373352 Seconds