Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Мускулна сила и продължителност на живота

Според шведските учени продължителността на живота на човек може да се предвиди според развитието на мускулите му в подрастваща възраст.
В продължение на 24 години екипи от различни по специалност учени са провели наблюдения над повече от милион подрастващи. Те са стигнали до изводи, че слабите мускули на краката, ръцете и слабия хват при момчетата са свързани с ранна естествена смърт по-късно. Същото важи и за хора със затлъстяване и хипертония.

Обяснението на специалистите за тези твърдения са свързани с факта, че според тях състоянието на мускулатурата е свързано с общото здравословно състояние на човека. Трябва да се има предвид обаче, че целевото развиване на мускулите чрез различни видове тренировки не прави автоматично човека дълголетник. Това, че хората се занимават със спорт подобрява качеството им на живот със сигурност.
От направените наблюдения учените са стигнали до извода, че най-рискови са резултатите за слаби и пълни мъже, които имат слаби мускули, а мускулната сила в ранна възраст и развиването й позволява на възрастни мъже, които страдат от затлъстяване, да живеят дълго.
За времето на изследването 2,3% от мъжете са починали. Голям е процентът на починалите от различни травми, след което се нареждат самоубийствата, рак, инсулт и заболявания на сърцето.
Според изводите на шведските изследователи тези от подрастващите, които в началото на изследването показали мускулна сила над средното ниво, дори над 20-35%, рядко умирали рано. При тях и рискът от самоубийство бил понижен с 20-30 процента, а рискът от психични заболявания се понижава с 65%.
При млади хора – 16-19 годишни – които имат ниски показатели за мускулна сила, има риск от по-ранна смърт, например преди 55 годишна възраст.

 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16997694969177 Seconds