Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Намаляване на телесните мазнини

Съветите на Милош Сарчев 

След много изследвания и несериозни твърдения се убедих, че отлагането на телесни мазнини на специфични места зависи от хормоните. Например, ако сте в катаболно състояние след тренировка с тежести ще натрупате телесни мазнини различно от състоянието с намален тестостерон или хормон на растежа. Като културист тренировката ви води в катаболно състояние, така че има смисъл така да организирате храненето си, че да компенсирате това състояние.

Тренировката с тежести покачва нивото на кортизола, а това е хормонът, който разгражда мускулната тъкан и стимулира отлагането на телесни мазнини. Препоръчвам културистите да правят следното, за да избегнат този проблем:

  

Вземайте фосфадитил серин.
Този суплемент драматично намалява нивото на кортизола циркулиращ в кръвообращението. Фосфадитил серина може също така да подобри настроението, паметта и мотивацията, помагайки в борбата със стреса и депресията. Вземат се 800 милиграма преди тренировка.

Увеличете консумацията на незаменими мастни киселини, на които е богато рибеното масло.
В лабораторни условия е доказано, че те намаляват мускулното разграждане и повишават нивото на тестостерона. Дозата е 2-4 грама дневно.

 

Намалете кофеина.
Въпреки, че кофеинът е добър суплемент за времето преди тренировка, доказано е, че той увеличава нивото на кортизола. Не е необходимо изцяло да елиминирате кофеина. Опитайте се да ограничите употребата му в дните на тренировка.

 

Използвайте простите въглехидрати след тренировка. Изследванията са показали, че простите въглехидрати взети през или след тренировка намаляват нивото на кортизола и допринасят за мускулния растеж. Вземайте 50-100 г въглехидрати, плюс 30-50 г протеин след тренировка.

Когато нивото на вашия кортизол е под по-добър контрол, мускулният растеж ще бъде защитен. Освен това малко е вероятно да превърнете излишните калории в телесни мазнини, а много по-вероятно да поддържате организма в анаболно състояние на мускулен растеж.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.11175298690796 Seconds