Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Напитки за горещините
Вече сме в очакване на летните горещини и съвсем естествено се появява пак въпросът как по-лесно да ги понесем. Неизбежен е и съветът да се приемат достатъчно течности. Но това не означава, че всички течности са полезни за организма в горещо време.
На първо място специалистите потвърждават тезата си, че най-добрият помощник в топлите и задушни дни е чаят. Значително топлият чай  дава възможност на организма да остане в необходимия баланс, нужен за правилното му функциониране. Когато в горещо време се изпие чаша топъл чай, следва леко разширяване на кръвоносните съдове, а топлоотдаването се увеличава. Така не се усеща мъчителното въздействие на външните високи температури.
Медиците съветват при излизане навън в горещо време да се приготви бутилка с леко охладен чай.  Изборът на вида чай зависи от личния вкус, тъй като става дума за охладен продукт. Желателно е да не се ползва захар, но е допустимо да се сложи лъжичка мед. Малко пресен лимонов сок също ще е от полза.
Мнозина предпочитат да си вземат бутилка готов чай от някоя хладилна витрина, но това не е най-добрият вариант, още повече, че не всички имат добрия навик да обръщат внимание на етикетите и данните за консерванти и други хранителни добавки в напитките.
Естествено водата също трябва да бъде помощник в жегите, но тя не трябва да е ледено студена и по възможност да не е газирана.
 
Като отлично средство специалистите сочат домашно приготвения компот от сушени кайсии, който е полезен за сърцето.
С горещото кафе трябва да се внимава, защото е известен фактът, че стимулиращите вещества в него действат твърде агресивно върху централната нервна система при високи температури. По-добре е любителите на кафе да го пият, когато то леко поизстине, ако е поднесено много горещо. А ако се задоволите само със сутрешното кафе, още по-добре.
С любимата за мнозина ледена бира също е нужно да се действа много внимателно, когато сте решили, че тя „ще ви дойде добре“ в жегата. Поне я пийте на глътки, за да нямате проблеми и с гърлото, и със стомаха, и с топлообмена, и с потта.
 

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13161897659302 Seconds