Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Боралин- 5
Боралин- 5
28.80 BGL
Купи

Explode Mass Gainer 1 kg
Explode Mass Gainer 1 kg
28.00 BGL
Купи

3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи
Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи
Ironfuckers тениска
Ironfuckers тениска
25.00 BGL
Купи
Напитки за горещините
Вече сме в очакване на летните горещини и съвсем естествено се появява пак въпросът как по-лесно да ги понесем. Неизбежен е и съветът да се приемат достатъчно течности. Но това не означава, че всички течности са полезни за организма в горещо време.
На първо място специалистите потвърждават тезата си, че най-добрият помощник в топлите и задушни дни е чаят. Значително топлият чай  дава възможност на организма да остане в необходимия баланс, нужен за правилното му функциониране. Когато в горещо време се изпие чаша топъл чай, следва леко разширяване на кръвоносните съдове, а топлоотдаването се увеличава. Така не се усеща мъчителното въздействие на външните високи температури.
Медиците съветват при излизане навън в горещо време да се приготви бутилка с леко охладен чай.  Изборът на вида чай зависи от личния вкус, тъй като става дума за охладен продукт. Желателно е да не се ползва захар, но е допустимо да се сложи лъжичка мед. Малко пресен лимонов сок също ще е от полза.
Мнозина предпочитат да си вземат бутилка готов чай от някоя хладилна витрина, но това не е най-добрият вариант, още повече, че не всички имат добрия навик да обръщат внимание на етикетите и данните за консерванти и други хранителни добавки в напитките.
Естествено водата също трябва да бъде помощник в жегите, но тя не трябва да е ледено студена и по възможност да не е газирана.
 
Като отлично средство специалистите сочат домашно приготвения компот от сушени кайсии, който е полезен за сърцето.
С горещото кафе трябва да се внимава, защото е известен фактът, че стимулиращите вещества в него действат твърде агресивно върху централната нервна система при високи температури. По-добре е любителите на кафе да го пият, когато то леко поизстине, ако е поднесено много горещо. А ако се задоволите само със сутрешното кафе, още по-добре.
С любимата за мнозина ледена бира също е нужно да се действа много внимателно, когато сте решили, че тя „ще ви дойде добре“ в жегата. Поне я пийте на глътки, за да нямате проблеми и с гърлото, и със стомаха, и с топлообмена, и с потта.
 

 
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17963194847107 Seconds