Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

На 5-годишна възраст може да се определи рискът от затлъстяване
Учени от Университета Еймъри в САЩ смятат, че предразположеността на децата към затлъстяване може да се определи още, когато те са около 5-годишни.
Специалисти от Университета са наблюдавали 7700 деца, проследявайки развитието им от детската градина до 8 клас.  В началото на изследването, сред посещаващите детска градина 2% били със затлъстяване, а 15% имали зарегистрирано наднормено тегло.
В края на изследването, когато децата били осмокласници, от затлъстяване страдали вече 21%, а с наднормено тегло били 17%.
Специално внимание учените обръщат на следния факт: в началото на изследването при 6 807 деца не се наблюдавало затлъстяване, но в периода от 5 години до 14 години почти 12% от тези деца вече се сдобили с такова. По-висок е процентът на момчетата, отколкото на момичетата – 14% срещу 10%.
Повечето от половината деца, които още в детската градина имали затлъстяване, продължавали да го поддържат и до осми клас.

Според екипа най-голям скок в посока на затлъстяване се отчита през първите три години в училище. В периода 11-14-годишна възраст измененията в теглото са незначителни.
Медиците обръщат сериозно внимание на две причини, водещи до затлъстяване на децата: неправилното хранене , което включва неразумна консумация на тестени храни, сладкиши и безалкохолни напитки и на понижената двигателна активност.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.25236487388611 Seconds