Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Недостиг на витамини - проверка
Ако се питате дали имате нужда от добавки на витамини или минерали, най-добре би било да се обърнете към нутрициолог.  Освен това има различни тестове, които ще ви дадат достатъчна информация, за да ви насочат правилно по отношение на добавките.


Д-р Джон М. Елис е измислил бърз тест за ранно откриване на недостига на В6 (пиридоксин). Протегнете ръка напред с дланта нагоре и се опитайте да сбиете четирите пръста (без палеца), докато връхчетата докоснат дланта. (Не я свивайте на юмрук.) Направете го с двете ръце. Ако ви е трудно да докоснете дланта, вероятно имате недостиг на пиридоксин.
Покойната Бети Лий Моралес, известен специалист по храненето, твърди, че урината е добър индикатор за наличностите на витамините от групата B в организма. Тъй като те са водоразтворими и всеки ден се отделят, когато организмът има нужда от повече, урината е светла на цвят. Когато е тъмна, нуждата ви от В витамини е по-малка. (Забележка: Много лекарства, болести и храни също променят цвета на урината. Това трябва да се вземе предвид.)
Достоверността на лабораторния анализ на коса - около една супена лъжица, отрязана от тила, - за високо ниво на токсични минерали в последно време се оспорва. Учените, които я изследват, казват, че косата отразява постоянно поеманите хранителни вещества и изложеността на токсини, защото веществата, които навлизат в нея, остават там до падането й. Противниците им обаче твърдят, че твърде много фактори освен храната влияят на съдържанието на косата (бои, шампоани, оцветители, лосиони, химикали от плувните басейни и т. н.), за да бъдат резултатите надеждни.
До момента спорът остава неразрешен. Ето защо отново ви съветвам да се обърнете към специалист, преди да вложите на своя глава средства в изследвания.
Може би най-добрият индикатор за недостиг на витамини или минерали е собственото ви тяло и това как се чувствате.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.21786594390869 Seconds