Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Незаменими аминокиселини
Какво искате - повече пари в банковата си сметка? По-бърза кола? А какво ще кажете за мускулната маса? Можем да Ви доставим третото, а за първите две трябва да се оправяте сами! Вечният стремеж в бодибилдинга да се увеличи мускулната маса е станал по-лесно изпълним след години на научни открития, които Ви водят все по-близо до физическите Ви цели.
Например, когато използвате правилно креатин за увеличаване размера на мускулните влакна и подобряване на силата и издръжливостта. Протеинът е за онези, които искат по-чисти и по-мускулести тела - без него, нашата маса ще се набръчка като 80-годишен старец на слънцето във Флорида. И сега ние добавяме други ефикасни суплементи към този списък: незаменимите аминокиселини.Важни за растежа
Незаменимите аминокиселини (НАК) са онези аминокиселини, които не са създадени във Вашето тяло, така че трябва да ги доставяте по време на диетата. Интригуващо е изследването на НАК в Тексаския университет в Галбстон начело с Робърт Р. Уулф, PhD. Той и колегите му достигнаха до избода, че едно сравнително малко количество НАК в комбинация с въглехидрати са силен стимулатор на протеиновия синтез заедно с упражнение за издръжливост.
Въз основа на изводите си, колективът на Уулф създаде и използва един анаболен коктейл за стимулиране отделянето на инсулин и увеличаване съдържанието на НАК в повечето от последните си изследвания. Те изследваха значението на приемането на коктейл от НАК преди и след тренировка за увеличаване на анаболната реакция към упражненията за издръжливост. Всъщност, противно на приетата норма, изследователите от университета в Тексас твърдят, че е по-добре да се приемат преди, отколкото след тренировка.

Приемане на суплементи преди тренировка?
Разумът съветва, че приемането на една такава смес след тренировка дава най-добри резултати. Това е така когато искате да попълните мускулните си запаси от глюкоген и да доставите аминокиселини на мускулите си за възстановяване и растеж. И все пак протеиновият синтез се увеличава след края на тренировката, но не преди да е минало известно време след като сте приключили. Увеличаването на количеството аминокиселини в мускулите по време на тренировка обаче може да саботира разпадането на мускулния протеин, което се случва обикновено, увеличавайки потенциала на мускулния растеж.
Всъщност, приемането на коктейл от НАК преди тренировка значително увеличава нивото на аминокиселините в кръвта и общото количество фениланин (показател за мускулен протеинов растеж) беше със 158% по-високо отколкото, ако сместа беше приета след тренировка. Изглежда приемането на НАК преди тренировка може да забави нормалното следтренировъчно увеличаване разпадането на мускулния протеин. Резултатът е по-голяма степен на чист мускулен протеинов синтез и съответно по-големи мускули.
Макар, че НАК изглежда стимулират мускулния протеинов растеж, за по-добър ефект ги комбинирайте с едно средно количество захароза или друга високо-гликемична захар, като глюкоза. Тези захари подпомагат отделянето на инсулинова секреция, което от своя страна може да улесни проникването на протеин в мускулните клетки. Повишеният инсулин може да помогне за намаляването на разпадането на мускулния протеин след упражнение. Но докато известно количество инсулин е необходимо за протеинови синтез, по-високото ниво на инсулин не увеличава степента на синтез.
Ако наистина искате да бъдете лудият учен и да доусъвършенствате тази формула, можете да добавите редица други съставки - глутамин, креатин и таурин, както и много други - и след тренировка да създадете на мускулите си оптималната анаболна обстановка за растеж.
Хосе Антонио, сътрудник на Американския
колеж по спортна медицина

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16003918647766 Seconds