Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Непоносимост към храни и отслабване

Повишената чувствителност към определени храни може да е причина за неуспешно отслабване. Колкото и да държите сметка за калориите, няма да отслабнете, ако консумирате храни, към които вашият организъм проявява непоносимост – това е мнение на мнозина експерти в областта на диетологията.
Британският диетолог д-р Джон Менсфилд, когото смятат за безспорен авторитет в изучаването на хранителните алергии и здравословното хранене, твърди, че ако една храна предизвиква в организма раздразнение, то това става причина за прираст на личното тегло.

  

В своята книга „Шест секрета за успешно отслабване, той заявява: „Чувствителността към храната се явява най-разпространената единична причина за прибавяне на килограми”. Дори да се спортува или да се съкрати количеството на калориите, човек ще напълнее, ако консумира такава храна, която дори може да му е любима на вкус.
Такива храни често се консумират в съчетание с други и е трудно да се прозре истината. И все пак има симптоми, но невинаги човек ги свързва с определена храна: главоболие, умора, раздразнение.

Рейтинг на най-проблемните храни:
Пшеница
Царевица
Мляко и млечни продукти
Яйца
Дрожди и продукти, в които се влагат
Тръстикова захар
Кафе
Овес
Ечемик
Захар от цвекло
Чай
Домати
Соя
Лимони
Какао зърна
Портокали
Говеждо месо
Свинско месо
Лук

Ако полагате много усилия да изчистите мазнини и да намалите теглото си, а всичко е напразно, помислете дали нямате и вие подобна непоносимост. Можете да си направите и изследвания.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.15273714065552 Seconds