Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Amino Caps
Amino Caps
45.00 BGL
Купи

Taurine
Taurine
15.00 BGL
Купи

Explode L-Glutamine 500гр
Explode L-Glutamine 500гр
84.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Y3K Food
Y3K Food
39.00 BGL
Купи
Testopower
Testopower
35.00 BGL
Купи
Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи
Не подценявайте анемията

Известно е, че младите хора не мислят за старостта, а още по-малко за типичните болести на възрастните хора. Но още по-широко известна е истината, че е по-лесно да се предпазим от една болест, отколкото по-късно да я лекуваме. А и годините се изнизват бързо. Не е лошо да се помисли и по този въпрос. В крайна сметка става дума за свежестта на паметта и здравето на човека, независимо на каква възраст е той.
Сътрудниците на Калифорнийския университет в Сан-Франциско са установили един начин възрастните хора да живеят без страх от слабоумие, ако съумеят да водят здравословен живот в младите си години, което включва и правилното хранене. Те доказват недвусмислено, че хора, страдащи от анемия, са с повишен риск да развият слабоумие.

Основната причина за анемия, изключваме тежка кръвозагуба, е дефицитът на желязо в кръвта. Учените са категорични, че дефицитът на желязо може да бъде предотвратен с правилно хранене, включващо продукти, богати на желязо. Такива са черният дроб, бобовите растения, ядките, стека. Ако храненето е правилно, не е необходимо да се прибягва до хранителни добавки с желязо.
Учените са изследвали 2500 доброволци на възраст 70-79 и повече години. В продължение на 11 години те периодично били тестване за анемия, проверявани били паметта и мисленето им, способността да правят логически връзки и анализи. В началните изследвания се установило, че при 393-ма от доброволците имало наличие на анемия, а при 89 човека от тях се развило слабоумие. При 41% от хората с анемия имало повишен риск от развитие на такова.


Според уччените в 23% анемия се развива при хора на 65 и повече години.
Връзката между анемията и слабоумието не зависи от пола, националността, образованието или работата. Учените я обясняват с няколко факта, макар че все още това е теория. Анемията според медиците може да е маркер за лошо здравословно състояние като цяло. Възможно е и ниското ниво на кислород като последица от анемията, да е фактор за развиване на слабоумие, тъй като недостигът му вллияе негативно на мозъка, съответно на паметта и мисленето. Изследванията в тази насока продължават, но учените са убедени, че храни, богати на желязо предотвратяват анемията, а следователно и старческото слабоумие.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17869806289673 Seconds