Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Не съсипвайте тренировка си

Много млади хора обичат да тренират под звуците на музика и все по-често могат  да се видят из залите такива, които поради предпочитания към някаква музика тренират със слушалки на ушите. Лекарите обаче твърдят, че такъв подход може да намали резултатността от физическите усилия, защото музиката от слушалките не позволява на човека да слуша своята интуиция. Като последица могат да не се приложат нужните усилия, или обратното – да се приложат прекомерни усилия в неподходящ момент, което да доведе до травми.
Медиците са и против гледането на телевизия по време на спортни занимания, например при бягане на пътека или тренировка на различни други уреди.

Според тях когато човекът наблюдава екрана и е увлечен от ставащото там, той подава сигнал към мускулите „Почивайте, ние гледаме телевизия.”, а в момента не е нужно да има отпускане на мускулатурата. В момента е нужен стрес, който да усилва изработването на хормона на растежа, който ще помогне на мускулите да се адаптират към натоварването и съответно изработване на умения за възстановяване след това. Сами можете да проверите как работи вашия организъм, като проведете няколко тренировки, без да гледате екрана на телевизора, и как работи, когато наблюдавате някакво забавно предаване. Мнозина веднага ще кажат, че зависи от предаването, може да им дойде настроение и т.н. Всъщност трябва внимателно да прецените дишането, пулса, да почувствате напрежението на ръцете, краката, кога настъпва умората – може да се окаже твърде интересно да проследите реакциите на своя организъм.


Случват се и такива моменти – в паузата между сериите се грабва телефона и се проверява поща или други съобщения, да не говорим за уж краткия разговор, който планираме за 1 минута, пък той прераства в дълги обяснения. Паузите не трябва да са по-дълги от минута. Иначе няма да научите вашите мускули да работят на предела на възможностите си и естествено няма да имате прогрес. Не забравяйте, че опитните правят една супертренировка за 45 минути.
Научете се, че щом тренирате, значи тренирате. Това е вашето време и трябва да го използвате пълноценно. Не съсипвайте сами своята тренировка!

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.36147689819336 Seconds