Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Няколко прости правила срещу простуда и грип

Експертите съветват как можем с прости методи да се опазим от простудни заболявания през студените дни.
На първо място те поставят високата лична хигиена. По мнение на специалистите ръцете трябва да се измиват добре до лактите, тъй като най-много бактерии са именно в тази област: дланите, особено показалците. Участъците между самите пръсти изискват повече внимание. Медиците съветват  добре да бъдат измивани задните части на коленете, ходилата на краката. Ежедневният душ е добър вариант, но той не е достатъчен, що се касае до хигиената на ръцете.

Ръцете трябва да се изтриват, дори и вкъщи, с хартиени кърпи, тъй като хавлиените кърпи задържат много повече бактерии. Никога не ползвайте кърпи от плат, които са ползвани от други хора, няма значение, че това са вашите близки.

Режете редовно ноктите си – средата под тях е много благотворна за микробите.
Препоръчително е ежедневно да се приема 1 чаена лъжичка сироп от бъз, който е силен антиоксидант, имащ свойствата да унищожава болестотворните бактерии и грипните вируси.
Прекарвайте повече време на открито. Колкото повече време стоите в затворени помещения, толкова повече вируси попадат в организма ви.
Дишайте дълбоко, когато сте на чист въздух.
Правете секс поне 1-2 пъти седмично. Учените твърдят, че това повишава нивото на имуноглуболин А(IgA), който може да предотврати инфекции в организма.
Грижете се краката ви да са топли. Това според медицински изследвания намалява риска от простудни заболявания с 67%. Обличайте се не с много дебели дрехи, а етажно – няколко слоя дрехи от естествени материи.
Ако имате достатъчно финансови средства, ходете по-често на масаж. Освен че ще се почувствате ободрени, ще намалите нивата на стрес, тъй като масажните процедури помагат на организма да произвежда окситоцин.
Спете минумум 7 часа.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13861012458801 Seconds