Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи

BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи

3Bul.Us
3Bul.Us
30.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode L-Glutamine
Explode L-Glutamine
19.00 BGL
Купи
Шейкър Explode 600мл
Шейкър Explode 600мл
7.00 BGL
Купи
BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи
Няма да направите големи ръце само със сгъване
От Бил Стар
силов тренъор в университета “Джон Хопкинс”

Неотдавна прекарах една седмица в Кармел Валей - Калифорния, което е едно от любимите ми места в страната. Тук също се намира и "Залата на Майк". Тя е разположена на крайбрежието и е била моя тренировъчна квартира през няколко последователни зими, като се започне още от началото на 1980 г. Преди да стане собственик на зала, Майк бе известен с прозвището "СУРОВИЯТ" поради начина, по който атакуваше големите тежести. След като закупи и оборудва залата, той се отдаде изцяло на бодибилдинг.
Пристигнах в залата в петък и я намерих относително празна. Придвижих се до стойката за клек и оставих спортния си сак на земята, когато чух Майк да ме вика в неговия офис. Вътре бяха двама млади мъже, които се запознаха с мен с такъв вид, сякаш срещат някоя филмова звезда.
- Какво става? - попитах аз.
- Това са Джери и Травис - каза Майк. - Те тренират отскоро при мен. Преди са играли футбол в училище и сега искат да тренират бодибилдинг и да се явяват на състезания. Казах им как да тренират, но се опасявам, че когато влезнат в залата, ще започнат да повтарят това, което правят по-напредналите. Цялата банда биволи в залата прави бицепсово сгъване с щанга в продължение, на часове с надеждата да изгради масивни ръце. Никой от тях обаче не може да се похвали с това. Аз обяснявам на тези приятели тук, че се нуждаят от тежки базови упражнения, ако наистина желаят да изградят печелеща награди физика.
- Ти си абсолютно прав - отговорих аз.
- Кажи на тези двамата какво ми говори вчера - инструктира ме Майк.
- Вие няма да имате големи ръце, ако правите сгъване с щанга - започнах аз.
Двамата се спогледаха един друг, усмихвайки се все едно бях споменал, че земята е плоска.
- Вие ще имате големи ръце, след като станете цялостно по-големи - казах аз. - Можете да направите мускула оформен със сгъването, но не можете да изградите размери, ако не изградите цялостни размери. Силен, значи голям!
В този момент вече бях спечелил тяхното внимание. В повечето случаи ръцете са крайъгълният камък на фантастичната физика, която всеки културист си изгражда в съзнанието . Много пъти съм забелязал, че начинаещите още с влизането си в залата и грабването на първия дъмбел или щанга правят някакво сгъване. Повечето от тези хора, опитвайки се да изградят големи и здрави мишници, тръгват по погрешен път. Те правят твърде много упражнения и серии за мишниците, а същевременно недостатъчно упражнения за другите големи мускули на тялото.
Нима Вие искате да кажете, че ние можем да изградим големи ръце, като правим клекове? -попита Джери.
- Да, това е идеята ми! - казах аз.
- Но не само клекове, но и упражнения за другите големи мускулни групи като мъртва тяга, придърпване на щанга от водоравен наклон, повдигане на раменете с щанга в ръце, бенч прес, бенч прес от наклон, набиране, придърпване на скрипец, раменни преси и кофички с утежнение.
-  Вие като че ли говорите повече за силова тренировка, отколкото за културистична тренировка.
- Вие сте напълно прав! - съгласих се аз. Това е силова тренировка и тя е най-добрият начин да се постигне цялостно увеличение на размерите. Тежките, силови упражнения, натоварващи големите мускулни групи, въздействат върху покачването на мускулната маса. Най-лесният начин да станеш по-силен е да станеш по-голям. Всеки културист е задължен да изпълни тази силова програма поне за година, ако иска да развива физиката си и да върви напред. Големите тежести атакуват залавните места на мускула много повече от леките, с голям брой повторения, упражнения.
- Това ли е всичко? - попита Джери.
- Не! В същото време трябва да заливате тялото с храна и да му осигурявате почивка, за да помогнете на растежа. Тренирайте краката, гърба и раменете изключително здраво с тежки упражнения и те ще ви отговорят по същия начин, ако им осигурявате необходимата храна. Качете от 5 до 10 кг и аз ви гарантирам, че вие ще покачите три или повече см върху обиколката на мишниците си, без да правите нито едно сгъване.

Следва продължение.....


 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.17523097991943 Seconds