Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Опасни храни през лятото

Настъпват летните горещини, а с тях се появяват и опасните храносмилателни разстройства и отравяния. Лекарите предупреждават, че има няколко вида храни, които са най-опасни и би трябвало при консумацията им да се проявява голямо внимание.
На първо място са поставени десертите, приготвени с различни видове крем.  В много сладкиши се използват белтъчни, маслени и яйчни кремове, който бързо влошават качеството си при високи температури. Медиците подават сигнал, че торти, пасти и други десерти с кремове могат да станат опасни даже за 2-3 часа, ако не се транспортират с подходящи превозни средства или не се спазват точно изискванията към съхранението им в магазините. Според съветите на специалистите по хранене най-безопасно е да се купуват сладкиши, произведени в същия ден, максимум в предишния. Дългите срокове на трайност би трябвало да подтикнат консуматорите внимателно да прочетат етикета и да преценят дали наистина е безопасно да използват храната.

 

На второ място по риск е рибата. Отравянията с риба са едни от най-сериозните през лятото.
При покупка на риба трябва да се следи за нейната свежест, за миризмата. Не е препоръчително през летните горещини да се консумира пушена или веяна риба, независимо как изглежда.
На трето място по опасност от евентуални отравяния е поставена изварата. В млечните продукти бактериите се развиват бързо. Не трябва да се купува извара с неясен произход, нужно е много внимателно да се следи срока на годност.
На четвърто място лекарите са поставили раците.  Колкото и да обичате тези деликатеси, бъдете бдителни дали раците са пресни. Най-добре е да се купуват раци, които все още са живи. Народът казва: „Увисне ли опашката на рака, не го яж!”.
На пето място се нареждат яйцата. Гледайте сроковете на годност, но правете сметка и докога ще успеете да консумирате закупените яйца. Има лесен начин да проверите дали яйцата са пресни. Добрите за консумация яйца падат на дъното, ако ги пуснете в чаша с вода. Ако яйцето изплува, не го използвайте.  Лекарите препоръчват да се избягва през лятото приготвяне на каквото и да било със сурови яйца, например домашна майонеза, сосове или кремове за десерти.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.16667604446411 Seconds