Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Хеликс Флекси
Хеликс Флекси
18.70 BGL
Купи

Explode Liquid L-carnitine 500ml
Explode Liquid L-carnitine 500ml
27.00 BGL
Купи

Блуза Explode
Блуза Explode
26.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Боралин Slim
Боралин Slim
29.70 BGL
Купи
Неопренов суичър Explode
Неопренов суичър Explode
39.00 BGL
12.00 BGL
Спестявате: 27.00 BGL
Купи
Мъжки потник Explode
Мъжки потник Explode
15.00 BGL
Купи
Опасни храни през лятото

Настъпват летните горещини, а с тях се появяват и опасните храносмилателни разстройства и отравяния. Лекарите предупреждават, че има няколко вида храни, които са най-опасни и би трябвало при консумацията им да се проявява голямо внимание.
На първо място са поставени десертите, приготвени с различни видове крем.  В много сладкиши се използват белтъчни, маслени и яйчни кремове, който бързо влошават качеството си при високи температури. Медиците подават сигнал, че торти, пасти и други десерти с кремове могат да станат опасни даже за 2-3 часа, ако не се транспортират с подходящи превозни средства или не се спазват точно изискванията към съхранението им в магазините. Според съветите на специалистите по хранене най-безопасно е да се купуват сладкиши, произведени в същия ден, максимум в предишния. Дългите срокове на трайност би трябвало да подтикнат консуматорите внимателно да прочетат етикета и да преценят дали наистина е безопасно да използват храната.

 

На второ място по риск е рибата. Отравянията с риба са едни от най-сериозните през лятото.
При покупка на риба трябва да се следи за нейната свежест, за миризмата. Не е препоръчително през летните горещини да се консумира пушена или веяна риба, независимо как изглежда.
На трето място по опасност от евентуални отравяния е поставена изварата. В млечните продукти бактериите се развиват бързо. Не трябва да се купува извара с неясен произход, нужно е много внимателно да се следи срока на годност.
На четвърто място лекарите са поставили раците.  Колкото и да обичате тези деликатеси, бъдете бдителни дали раците са пресни. Най-добре е да се купуват раци, които все още са живи. Народът казва: „Увисне ли опашката на рака, не го яж!”.
На пето място се нареждат яйцата. Гледайте сроковете на годност, но правете сметка и докога ще успеете да консумирате закупените яйца. Има лесен начин да проверите дали яйцата са пресни. Добрите за консумация яйца падат на дъното, ако ги пуснете в чаша с вода. Ако яйцето изплува, не го използвайте.  Лекарите препоръчват да се избягва през лятото приготвяне на каквото и да било със сурови яйца, например домашна майонеза, сосове или кремове за десерти.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.14686489105225 Seconds