Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Осем проверени начина да прибавите суха мускулна маса – 2 част

Виж: Първи и втори секрет на Винс

3. Ползвайте по-големи съдове
Още една хитрина препоръчвам на моите клиенти – по-големи чинии. По аналогия с това, което препоръчват на отслабващите – по-малки чинии, аз смятам, че по-големите съдове ще ви помогнат. Ще установите, че след време ще гледате да напълните добре чинията си.

4. Не правете икономии от следтренировъчния комплекс
Вие трябва да сте абсолютно уверени, че веднага след тренировка вашият организъм получава качествени продукти. Ако в този момент игнорирате глада си, няма да има максимален ефект от тренировката ви. Тялото с благодарност ще приеме всяка калория, която му поднесете в този момент след тренировката, а вашето нежелание да го захраните с качествен белтък и въглехидрати ще се отрази негативно на възстановителния процес.
Ако търсите идеалния момент за висококалоричен коктейл – това е той. Тези, които тренират сутрин, трябва да знаят, че не трябва да правят това, без сериозна закуска.

5. Търсете висококалорични продукти
Момчетата, които искат да качват мускулна маса, трябва да търсят високо калорична храна. Не е важен обема на консумираното от вас, важно е да обезпечите енергийните нужди на организма, а не да си напълните стомаха.
Да видим какво е подходящо: фъстъци, фъстъчено масло, нелющен овес, постно червено месо, пилешки гърди, кокоши яйца, сушени плодове. Колкото повече от този списък включвате в менюто си, толкова по-добре. Скоро ще се видят и резултатите. Избягвайте цели зеленчуци – правете ги на пюре или сокове, овесени ядки, подложени на топлинна обработка, пуканки, нискокалорични супи. Тези продукти бързо ще доведат до насищане.

6 Записвайте, записвайте и пак -записвайте!
Това мнозина не обичат да го правят, но трябва щателно да записвате количествата и калориите. Нали не искате вашите усилия да доведат до трупане на мазнини – трябва да сте наясно с енергийната стойност на дневното си меню. Превишите ли лимита ще започнете да трупате мастна тъкан.
При първите признаци на мастна тъкан, трябва да понижите енергийната ценност на порциона за деня с 200 калории ( или с10%). Така ще престанете да отлагате мазнини.
Ако не си записвате, никога няма да узнаете колко калории на ден получавате и с колко да намалите дневната стойност, ако започнете да омазнявате. Някои много разко намаляват калориите, което е груба грешка.
Не е лесно да се намери точния баланс. Малко да не достига и мускулите не растат. Малко отгоре – вие затлъстявате.
Затова записвайте!

7. Да обсъдим кардио натоварването
Всеки трябва добре да се поразмисли над включването на кардио натоварването в програмата на тренировката. Болщинството трениращи правят една и съща твърде разпространена грешка – те мислят, че ежедневно кардио ще ги защити от мазнините. Но твърде интензивното кардио пречи на ръста на мускулите. Така че трябва внимателно да дозирате.
Действително под натиска на кардиото ще се увеличи вашия апетит, ще се подобри ефективността на възстановителния процес и малко ще се ускори метаболизма, но пак повтарям – трябва внимателно да се подходи.
При балансирана диета мисля, че десет минути за разгряване на пътека и двадесет минути след силовите упражнения са напълно достатъчно да изцедите от себе си гликогена. Аз предпочитам да се движа с 4 мили в час и наклон от 8 до 12 градуса – така се защитавам от поява на втора брадичка и не възпрепятствам процеса на качване на мускулна маса. По-интензивно натоварване ще изгори твърде много калории.

8. Никога не тренирайте на гладен стомах!
Колко пъти едва станали и отивате право в залата? Или пропускате в течение на деня няколко приема на храна, а след това хващате тежестите?
Преди си мислех, че здравият разум ще предпази хората от подобна грешка, но постепенно клиенти ми споделиха, че идват на тренировка на 2-3 бисквити или някой нещастен плод.
Като чух веднъж това, изпуснах на крака си 20-килограмов диск, а те продължаваха да твърдят, че не чувстват глад. В отговор изкрещях: „Да, ти не си гладен, но защото твоят метаболизъм е превключил в режим на пълно изтощение!”
Така също аз осъзнах, че сутрешните часове за мнозина са единственото свободно време за тренировка. Трябва да се хапне нещо, макар и не толкова обилно, а веднага след тренировката  да се нахраните качествено. Просто такова е положението.
 
Заключение
Наборът на мускулна маса не може да служи като оправдание да се затлъстява. Предлагам ви да усвоявате поетапно горните правила и да следите как вашето тяло реагира.
Възможно е да не ви се наложи да приложите и осемте секрета, а е възможно да се наложи да използвате всички тях.
 

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19891214370728 Seconds