Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Отслабване чрез термогенеза

Може би  спадате към групата, която е решила да участва в състезания. Или сте човек, който ходи на фитнес, и просто искате да свалите няколко сантиметра от талията си.
Независимо от това, дали сте бодибилдер или начинаещ атлет, целта е еднаква при всички: разграждане на телесна мазнина.  Проблемът е, че за да разградите мазнини, трябва да направите нещо. Телесната ви мазнина няма да изчезне от само себе си. Повечето от вас си спомнят за три всеизвестни възможности.

Първо - ще се храните по-малко, което значи, че ще бъдете на диета. Културистите знаят, че наред с общото ограничаване приемането на калории е много важно силно да се снижи приемането на мазнини от храната, тъй като съдържанието на телесни мазнини е в по-тясна връзка с поглъщането на мазнини, отколкото с прекаленото приемане на калории. Мазнините могат по-лесно да се превърнат в телесна мазнина, отколкото белтъчините и въглехидратите. Освен това те съдържат повече от двойното количество калории.Втората възможност за разграждане на телесна мазнина се състои в увеличаване на тренировъчния обем. Наред с тренировката си в салона атлетите включват по правило и аеробна активност в тренировъчната си програма. Повечето знаят, че интензивността на аеробната тренировка трябва да е ниска, а същевременно да продължава повече. Това е важно, за да може тялото да използва като източник на енергия не протеин и гликоген, а мазнини.
Третата възможност е комбинация от увеличен тренировъчен обем и ограничено приемане на калории. И тук е важна диета, включваща повече белтъчини, а по-малко мазнини, за да не се загуби допълнителна мускулна субстанция.
Който вече е участвал в състезание знае, че с тези три възможности може да се разграждат телесни мазнини до известна степен. Наистина не е много приятно да се яде по-малко, въпреки че с удоволствие човек би похапнал повече, но се свиква. Проблемът в цялата работа е, че тези практики не правят атлета правилно твърд и оформен. Или, ако човек е достигнал веднъж определено съдържание на мазнини, продължаване на диетата и на тренировката неминуемо довеждат до загуба на мускулна маса. Да не говорим за свързаната с това загуба на сила и енергия. Ако спазвате диета повече дни и при това ограничавате притока на калории, автоматично се намалява скоростта на обмяна на веществата. Поради тази причина след известно време се достига плато. Въпреки най-строгата диета не може да се продължи с разграждане на мазнините.
Какво бихте могли да направите, за да достигнете ниско съдържание на телесна мазнина, без при това да загубите трудно изработената мускулна маса? В крайна сметка всички състезаващи се културисти, показвани в списанията, са така брутално твърди и същевременно невероятно масивни. Сигурно тогава има и друга възможност!
Действително има. Вълшебната думичка се нарича възникване на топлина, на английски „термогенеза". Едно кратко обяснение на този израз - възникването на топлина е в пряка връзка със скоростта на обмяната на веществата. Скорост за обмяна на веществата означава съотношението, с каква скорост протичат химическите реакции и при това се изгарят калории. Ако човек има например температура, скоростта на обмен на веществата се увеличава, тъй като се покачва телесната температура и тялото използва за целта калории като гориво. Възниква топлина. Друга възможност за увеличаване скоростта на обмяната на вещества е упражняването на спортна активност. И в този случай възниква топлина, тъй като при всяка по-продължителна телесна дейност автоматично се увеличава телесната температура и за целта калориите служат като гориво. Следователно това, което е необходимо, е средство, предизвикващо споменатото възникване на топлина в тялото и ползващо за целта калориите като гориво. И понеже сигурно си задавате въпроса, кое е това средство, то скоро ще ви представим профили на такива препарати (DNP, КленбутеролСинефрин, Ефедрин и др.) в категориите Медикаменти и Хранителни добавки.

 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.13259601593018 Seconds