Fitness
Основно меню
FITNES-BG.COM
Фитнес Профил
Фитнес Зали
Хранене
Тренировки
Упражнения
Полезно
Хранителни Добавки
Фитнес Медикаменти
Форум
Фитнес
Фитнес речник
Магазин
Контакти
Фитнес инструктор
Производител:Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.
Снейл Еликсир
Снейл Еликсир
8.50 BGL
Купи

3 вида Л-карнитин
3 вида Л-карнитин
55.00 BGL
43.00 BGL
Спестявате: 12.00 BGL
Купи

BCAA Amino capsules
BCAA Amino capsules
23.00 BGL
Купи

Вход

Забравена парола
Нямате достъп?
Регистрирайте се!!!

Explode Мъжки потник
Explode Мъжки потник
15.00 BGL
Купи
L-carnitine Gel
L-carnitine Gel
12.00 BGL
Купи
Livervitol
Livervitol
29.90 BGL
Купи
Паркинсон - кафе
Кафето намалява риска от болестта на Паркинсон
Много са споровете дали кафето е вредно, или е полезно. Истината вероятно е някъде по средата - на едни помага, а на други пречи. Нови изследвания прибавят още един щрих в полза на ароматната напитка. Редовната консумация на кафе предпазва от болестта на Паркинсон, пише "Ню сайънтист", позовавайки се на твърдения на американски учени.
Екипът на д-р Цзян Фан Чън изследвал ефекта на кофеина върху мозъка на лабораторни мишки. Изследователите установили, че кофеинът блокира клетъчни рецептори в частта на мозъка, поразявана от паркинсонизъм.
" Изследването не доказва, че кофеинът предотвратява или лекува симптомите на болестта - уточнява д-р Цзян. - Но епидемиологичните изследвания показват зависимост между умерената консумация на кафе и намаления риск от развиване на болестта на Паркинсон. Нашият извод е, че кофеинът  предпазва   невроните."


При болестта на Паркинсон мозъчните клетки, които произвеждат допамин, мистериозно умират. Екипът дал на лабораторни мишки химикали, убиващи клетките, които произвеждат това вещество. Някои от животинките получавали еквивалента на една-две чаши кафе дневно. Именно тези мишки запазили близки до нормалните нива на допамин и показали по-слабо симптоми на Паркинсон.
Оказва се, че кофеинът блокира рецепторите, върху които допаминът въздейства. Все още не е ясно как точно това предотвратява загубата на мозъчни клетки, произвеждащи допамин.
Учените ще наблюдават пациенти с паркинсонизъм, за да установят дали болестта се развива по-бавно при консумиране на повече кафе. Ако това е така, то е възможно да бъдат създадени лекарства, които да блокират само посочените рецептори.
 
< Предишна   Следваща >

хранителни добавки протеин езда гейнер l-carnitine креатин Хороскопи bodybuilding fitness

Advertisement
Generated in 0.19260501861572 Seconds